TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da öğrencilere stres yönetimi semineri

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2019 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2019 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana'da öğrencilere  stres yönetimi semineri

ADANA (İHA) - Girne Amerikan Üniversitesi, Adana'da 12'nci sınıf öğrencilerine yönelik "Özgüven Geliştirmenin Yolları ve Stres Yönetimi" semineri gerçekleştirdi. Yaklaşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girecek öğrencilerin sınav stresini yenebilmeleri için seminer veren Hakan Mengüç, öğrencilere stres kontrolünü sağlayabilmeleri için çeşitli teknikler ve öğütler verdi.  

  Adana'da Erkan Koleji'nde üniversite hayali kuran ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girecek öğrencilere, sınav sürecini sağlıklı atlatabilmeleri adına "Özgüven Geliştirmenin Yolları ve Stres Yönetimi" semineri verildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde öğrenim veren Girne Amerikan Üniversitesi koordinatörlüğünde verilen seminerde Öğretim Görevlisi ve Yazar Hakan Mengüç, öğrencilere sınav stresi ve bunun üstesinden gelme yöntemlerini aktardı.

  Kendi hayat deneyimlerini ve stresle nasıl başa çıkılabileceği yönündeki telkinlerini aktaran Mengüç, seminere katılan öğrencileri de zaman zaman sahneye çağırarak nefes kontrolü gibi çeşitli teknikleri de paylaştı.

  Girne Amerikan Üniversitesi Medya Koordinatörü Simge Özekler, Girne Amerikan Üniversitesi olarak Hakan Mengüç'le Türkiye'yi gezerek hem üniversitenin imkanlarından bahsettiklerini hem de öğrencilerin sınav stresi yaşadığı bugünlerde stres kontrolünün nasıl sağlanabileceğiyle ilgili seminerler verdiklerini söyledi. Özekler, Hakan Mengüç'le beraber eğitim seminerlerine Antalya'da başladıklarını ve bugün Adana'dan sonra da Mersin'de de seminer gerçekleştireceklerini belirtti. Özekler, "Hakan Mengüç'ten aldığımız enerjiyi öğrencilere aktarmak için eğitim seminerleri vermek için turnelere başladık. Türkiye'nin birçok ilini gezerek, özellikle 12'nci sınıf öğrencilerinin sınav stresi yaşadığı bu günlerde onlara yardımcı olabilmek için seminerlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

  Seminerin ardından Girne Amerikan Üniversitesi'yle birlikte sürdürülen seminerlerle gençlere ulaşabilmeyi hedeflediklerini ifade eden Hakan Mengüç ise, "Gençlerin hayat yolculuklarında karşılaşabilecekleri problemlere karşı pratik çözümler önerme noktasında kendi deneyimlerimi anlatıyorum. Onlara hata yapabileceklerini, hata yapmadan doğruya ulaşılamayacağını anlatmaya çalışıyorum. Stres normal ve kontrol edilebilir bir şey. Aslında gençler uzmanlardan doğru bir şekilde yardım aldıklarında, stres kolay bir şekilde yenilebilir" dedi.

  Seminere öğretmenler ve çok sayıda öğrencinin yanı sıra Girne Amerikan Üniversitesi'nin Adana-Osmaniye temsilcileri ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir katıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.