TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nebil Özgentürk hemşehrileriyle buluştu

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2019 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2019 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
 Nebil  Özgentürk hemşehrileriyle buluştu

ADANA (İLKHABER)- Adana Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu etkinlikleri kapsamında Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Adanalı Gazeteci/Yazar Sanatçı Nebil  Özgentürk, “Sanatın Gücü ve Adana Kültür Sanatına Yolculuk" konulu belgesel sunumu ve söyleşide hemşehrileriyle buluştu.

Programım açılışında Nebil Özgentürk’ün hazırlayıp seslendirdiği “Adana” temalı belgeselden bir kısmının gösterimi yapıldı. Türk sinemasının usta oyuncusu Aytaç Arman’ın vefatı nedeniyle Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan belgesel izlendi. Baro Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanı Av. Mustafa Kemal Girmen’in moderatörlüğündeki programda Nebil Özgentürk kendisine yöneltilen Adana ve şehrin bereketli topraklarının sanatla yoğun ilişkisine yönelik sorulara karşı açıklamalarda bulundu.

Programda Nebil Özgentürk, katılımcılarla bir buçuk saate yakın interaktif bir söyleşi yaptı.  Konuşma esnasında Aytaç Arman hakkında çeşitli anekdotlar ve anılar anlatıldı. Söyleşi sonunda, sanatçı Nebil Özgentürk’e teşekkür plaketi ile çiçek sunuldu.

MENDERES SAMANCILAR KATILAMADI

Söyleşide olması planlanan sinemamızın çok önemli ve emekçi ismi Menderes Samancılar, yakın arkadaşı ve ‘ağabeyim’ dediği Aytaç Arman’ın vefatı nedeni ile katılamadı.

 

“HEPİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN"

Toplantı sonunda Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Türk sinemasının usta oyuncusu hemşehrimiz Aytaç Arman'ın vefatı, sanatçı dostlarını olduğu kadar herkesi yasa boğdu. Hepimizin başı sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

 

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Sanatçımızın deneyimlerini ve düşüncelerini paylaşmasından ötürü teşekkür ediyoruz. Düşüncelerinden ödün vermeyen, ilkeli ve sosyal demokrat duruşuyla, ama en çok da çevresine yaydığı insan sıcaklığıyla sevilen usta sanatçılarımızla birlikte olmaktan gurur duyuyoruz. Güzel Adana’mız sanatı, sineması, edebiyatı bu alanlarda çıkardığı Yılmaz Güney’ler, Orhan Kemal’ler, Yaşar Kemal’ler, Demirtaş Ceyhun’lar ve daha nice ölümsüz isimlerle şanslı bir kenttir” dedi. 

Etkinliğe mevcut Seyhan Belediyesi Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Zeydan Karalar, Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak, Yılmaz Güney’in kardeşi Mustafa Pütün, Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Saymanı Av. İlknur Önal, yönetim kurulu üyeleri ve Kültür ve Sanat Komisyonu Koordinatörü Av. Duygu Özgüven, Av. Mert Kuşdemir, Av. Nevzat Elçi, Av. Miyesser Ersalan Önenli, Av. Sinem Tanırısınatapan Keskin ve avukatlar katılımda bulundu, söyleşi sonunda Nebil Özgentürk imza töreni gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.