TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Domates ve yeşillik fiyatları düştü

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2019 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2019 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Domates ve yeşillik fiyatları düştü

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da meyve sebze fiyatlarında cüzide olsa bir düşüş yaşandığı görüldü. Özellikle geçtiğimiz haftalarda fiyatı 5 lirayı aşan domates fiyatlarının 2 ila 4 lira arasına kadar gerilediği görüldü.

Son dönemde meyve ve sebze fiyatlarında yaşanan ciddi artışlar vatandaşların çileden çıkarttı. Buna duyarlı davranan hükümet konuyu ele aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile ülke genelinde bilirli noktalarda tanzim satış noktaları açıldı. Açılan tanzim satış noktalarında satılan ucuz ürünlere vatandaşlar yoğun ilgili gösterdi.

UCUZ ALIŞ VERİŞ

Bu tanzim satış noktalarından biride Adana’da açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına uyan Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Tanzim Satış Noktası vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Fatih Mahallesi’nde açılan bu Satış Tanzim Noktası önünde sıraya giren vatandaşlar kendilerine sıranın gelmesi ile ucuz alış veriş yapma imkanı buldu.

DOMATES VE YEŞİLLİK FİYATLARI DÜŞTÜ

Vatandaşların bu satış noktasını kullanmasının ardından Pazar fiyatlarında da cüzi miktarda da olsa bir düşüşün yaşandığı görüldü. Bu hafta pazara alış veriş yapmaya gidenler azda olsa fiyatları düşen ürünlerden satın alabildi. 5 liranın üzerine çıkan domates fiyatları 2 ila 4 lira arasında satılırken, bir diğer düşüş yaşayan ürün ise nane, maydanoz, roka gibi ürünler oldu.

DESTESİ 50 KURUŞ

Nane, maydanoz ve rokalar geçtiğimiz haftalarda destesi 1 liraya satılıyordu. Üstelik satılan bu destelerin miktarının da düşürüldüğü görüldü. Limon fiyatı da düşerek 1 liraya kadar geriledi. Kilosu 7 liraya kadar çıkan ıspanak fiyatı ise, 3 liraya kadar düştü. Vatandaşlar fiyatı düşen ıspanaktan alarak pahalılığı nedeniyle yiyemedikleri ıspanaklardan fazlaca aldı.

FİYATLAR DÜŞMELİ

Meyvelerden aylardır yerinde sayan muzun fiyatı ise bu hafta 6 liradan 7 liraya çıktıkları görüldü. Bazı ürünlerde de 50 kuruş gibi bir rakamda düşüşün yaşandığı dikkatlerden kaçmadı. Vatandaşlar fiyatlarda yaşanan düşüşü devam etmesini istedi. Pazarcı esnafı fiyatların seçime kadar düşeceğini, seçimden sonra ise bu fiyatların artacağını öne sürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.