TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyaca ünlü şef Ali Demir Mardin’de

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2019 08:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2019 08:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Dünyaca ünlü şef Ali Demir Mardin’de

ADNAN AVUKA

MARDİN(İLKHABER)-Mardin mutfağının kadim lezzetleri, Mardin Olgunlaşma Enstitüsü'nün açtığı 2 yıllık eğitim programı ile Nusaybin Halk Eğitimi Merkezi mutfağında yaşatılıyor.

Geleneksel el sanatlarını yaşatma, koruma ve geliştirme amacıyla faaliyet gösteren Mardin Olgunlaşma Enstitüsünde, 2018-2019 öğretim yılında Mardin mutfağına ait unutulmaya yüz tutan yemeklerle ilgili yiyecek ve içecek mutfağı ile eğitim vermeye ve aşçı yetiştirmeye devam ediyor.

Mardin mutfağı ile ilgili uzmanlık ve deneyimlerini genç aşçılara aktarmak amacı ile Mardin Olgunlaşma Enstitüsü'nün workshop ve konferans programına katılan Şef Ali Demir, Mardin mutfağını bir dünya markası haline getirmeyi amaç edinmiş Mardinli bir aşçı.

Şef Demir, yöresel yemeklerimiz konusunda Suudi Arabistan ve Çin restoranlarına danışmanlık yapıyor, Türkiye'nin farklı bölgelerinde en ünlü restoranlarında hizmet veriyor ve tv programları yapıyor. Nusaybin Halk Eğitimi Merkezi salonunda gerçekleşen konferans ve workshop programına Mardin Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Metin Değer ve Nusaybin Halk Eğitimi Müdürü Mehmet Şafak Kavak da katıldı.

Mardin Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Metin Değer "Mardin mutfağının ve el sanatlarının tanıtılması ile ilgili çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Bu kapsamda davetimizi kırmayarak programımıza katılan ve deneyimlerini bizlerle paylaşan Şefimiz Sayın Ali Demir'e teşekkür ediyorum. Kendisinin çalışmalarını yakından takip ediyor ve memleketimizin tanıtımı açısından çok önemli buluyorum." dedi.

Mardin yöresel yemeklerinin ve dünya mutfağının konuşulduğu program, gerçekleştirilen uygulamalı mutfak eğitimi ve hediye takdimi ile son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.