TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksel: Tedavileri aksatmasın

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, ilaca uygulanan yüzde 26.4’lık zam oranının sağlıkta hastaların tedavisini aksatmaması gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2019 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2019 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yüksel: Tedavileri aksatmasın

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-

SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Yüksel, 2018 yılı Ağustos ayında dövizin artması ile ilaç şirketleri  hayati özellik taşıyan ilaçları piyasaya vermedi,  bunun neticesin de birçok hastanın tedavisi aksamaya başladığını öne sürdü. Bakanlığın ilaç şirketleriyle yapılan görüşme sonrası  ilaçlar için yüzde 26.4 lük bir zamla anlaşmaya varıldığını belirten Başkan Yüksel,  “Dilerim bulunmayan ilaçlar hemen temin edilir, aksayan tedaviler yapılır, bir daha böyle aksamalar olmaz” dedi.     

İTHAL VE YERLİ İLAÇ

Türkiye’de kullanılan ilaçların yüzde 75’inin yerli, yüzde 25’inin ithal olduğunu söyleyen Başkan Yüksel, “2018 yılın da 2 milyar kutu ilaç kullanılmış ve karşılığın da 30 milyar lira ödenmiş. Bunun yarısı ithal ilaca yarısı da yerli ilaca ödenmiştir. Bu ilaçların büyük alıcısı SGK’ dır.” ifadelerini kullandı.  

CEPTEN ÖDEMELER ARTACAK

Yaşanan zamlarla ilaçlara cepten ödemelerin artacağını öne süren Başkan Yüksel, “Bilindiği gibi eczaneler de   vatandaşlar, 3 lira reçete bedeli ilaç katkı payı ödemekteler. Çalışanlar aldığı ilacın yüzde 20’sini, emekliler yüzde 10’nunu, ayrıca her vatandaş eş değer ilaçların da yüzde 10’unu cepten ödemektedir. Dolayısıyla bu zamlarla cepten ödemeler de artacaktır.” diye konuştu.

KATILIM PAYI

Vatandaşlardan katkı katılım payı alınmaması konusunu hatırlatan Başkan Yüksel,

 “200o yılından bu güne yurttaşlar GSS primi ödemektedir. Ayrıca SGK ‘ya da katkı katılım payı ödemektedir. Sayıştay raporlarına göre toplanan sağlık primleri alım hizmetlerini karşılamakta, fazlalık vermekte,  onun için vatandaşlardan katkı katılım payı alınmamalı. Burada toplanan gelirler yalnız  sağlık giderlerin de kullanılmalıdır.” şeklinde konuştu.       

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.