TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Müzede Geleneksel Dokunuşlar’’ sergisi açıldı

Adana Müze Müdürlüğü Fuaye Salonunda “Müzede Geleneksel Dokunuşlar” sergisi açıldı. Müze Müdürlüğü ve Akdeniz Geleneksel El Sanatları Derneğince ortaklaşa yürütülen eğitim projesi kapsamında hazırlanan yapıtlar dün açılan sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2019 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2019 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Müzede Geleneksel Dokunuşlar’’ sergisi açıldı

Hande MUŞTU-Rukiye UYANIK

ADANA(İLKHABER)-  Adana Müze Müdürlüğü fuaye salonunda düzenlenen sergi açılışına Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan , Adana İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari ve kamu kurum temsilcileri katıldı.

Vali Demirtaş 7-15 yaş arası çocukların eserlerinin yer aldığı serginin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik etti.

Sergide yer alan birbirinden güzel eserleri inceleyen Vali Demirtaş,  ‘’Çocuk Gözünden Vali’’ temasıyla kendisini resmeden Şehit Tolga Özdinç İlkokulu öğrencisi 7 yaşındaki Döndü Naz Bozan’la sohbet etti. Vali Demirtaş, kendisine resmini hediye eden minik Döndü Naz’a teşekkür etti.  

Ebru, kumaş baskı, dokuma, kağıt telkari, deri işleme, minyatür, mozaik gibi el sanatlarının gelecek kuşaklara aktarılmasında bu gibi etkinliklerin çok önemli olduğuna değinen Vali Demirtaş; tüm vatandaşları sergiye davet etti.

Projenin oluşmasına katkıda bulunan Akdeniz Geleneksel El Sanatları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Elif Ayşe Kaya “Bizim amacımız geleneksel el sanatlarının gelecek nesillere aktarmaktı. Bunun için bir program hazırladık, öğrencilere belirli periyotlarda ebru, kağıt telkâri, mozaik, seramik, kumaş baskı, çanak çömlek gibi dersler verdik. Ney dinletisi ile birlikte ney üfleme sanatını anlattık. Derneğimizin üyeleriyle birlikte gönüllülük esasına dayalı eğitimler vererek çocuklara geleneksel sanatları tanıttık” diye konuştu.

Sergide 120 öğrenciye ait çok sayıda eser bulunuyor. Bu eserlerin içerisinde Down Sendromlu öğrencilerin hazırlamış olduğu çömlekler de yer alıyor. Adana’da şu ana kadar en büyük sergi olma özelliği taşıyan “Müzede Geleneksel Dokunuşlar” sergisinde dernek üyelerinin de katkılarıyla toplam 415 eser bulunuyor.

Sergi 3 Mart 2019 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.