TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Derikliler gerçek hizmet gördü

Eski Derik Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhammed Fatih Safıtürk’ün şehit edilmesinden sonra İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hakan Kafkas’ın göre göreve gelmesiyle Derik ilçesinin çehresi değişti.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2019 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2019 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
 Derikliler gerçek hizmet gördü

ADNAN AVUKA

 MARDİN (İLKHABER)- Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hakan Kafkas, başarılı çalışmalarını sürdürüyor. Kayyum öncesi hizmet fakiri olan Derik İlçe Belediyesi’ne Devlet tarafından Derik Kaymakamı  Hakan Kafkas  kayyum olarak  atandı.

Kayyum atamaları ile birlikte ilçenin resmen talihi değişti. Yapılan hizmetler halk tarafından da takdirle karşılandı.  Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hakan Kafkas yaptığı hizmetlerle vatandaşların gönlünde taht kurmayı başardı. Yaptığı çalışmaları gazetemize değerlendiren Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hakan Kafkas, kendisinden önce şehit olan İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safıtürk’ün hizmetlerinin devamını getirmek için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Kafkas” Meslektaşımın ruhu huzur içinde yatsın, onun çizdiği yolu benim devam etmem, benim için bir şeref ,bir mukaddes, milli bir  görevdir, bunu herkes bilsin, Derik ilçemiz artık terörle anılmıyor. İlçemiz, birlik, beraberlik, kardeşlik ve önemli hizmetleriyle konuşuluyor. Burada herkes huzur ve güven içindedir. Biz bu çalışmalarımızı  yaparken değerli Derik halkının bu konuda en büyük desteğini gördük. Allah hepsinden razı olsun Derik ve Derik halkına ne kadar hizmet edilse azdır.  Derik halkı, hizmetlerin en güzeline, en iyisine layıktır” dedi.

Bölgenin en güzel belediye hizmet binasını yaptıklarını anlatan  Kafkas, hizmetleri şöyle anlattı:

“Yıllardır iki katta bir binada hizmet eden Derik  Belediyesi, ilçemize yakışmayacak bir binaydı. Biz tarihi  ve yöreye  özgü işlemeli taşlarla bölgenin en güzel Belediye binasını yapmaya başladık. Bu bina Derik ve Derik halkına yakışır. Düşünmek gerekir,1874 yılında ilçe statüsü kazanan ilçemiz 1984 yılında Belediye binasına kavuşmuştur. aynı zamanda yine hükümet konağı, keza öyle yeni bir modern ilçeye yakışan bir hükümet binasının inşaatı hızla devam etmektedir. Dicle kalkınma ajansın katkıları ile bir köstebek halinde olan Derik sokakları  sağlıklı ve insanlarımıza layık olacak. İyileştirme projesi ile  yeniden yapacağımız Derik sokaklarını gördüğünüzde “İşte sokak bu!” diyeceksiniz. Buna söz veriyoruz.” Dedi.

 Artık terörün değil, yapılan hizmetlerin konuşulduğu Derik İlçesinde  her türlü sosyal faaliyetleri gerçekleştiriyoruz.  Bunun bir örneğini Trabzon’da yaşadık. Trabzon Bulgur Festivaline katılarak ilçemizi anlattık ve çok büyük bir ses getirdik” diye konuştu. 

Gençleri ve çocukları tiyatro ile buluşturduklarını belirten Kafkas, “Bugün şöyle bir etrafımıza baktığımız zaman hayatlarında hiç ama hiç bir gün bile tiyatro yüzünü görmeyen gençlerimizi, babalarımızı, annelerimizi ve halkımızı tiyatro ile tanıştırdık. Bu bize en büyük mutluluğu verdi. Biz bunları yaparken Derik’te ilk kez “leyli” Geceleri tertipledik. Halkımızı aşure etkinlikleriyle tanıştırdık

Bugüne kadar Derik’te ilçeyi yönetenler vatandaşın kahvesinde oturup da Derdin nedir? diye sormadı, dertlerini dinlemedi. Ama biz devlet olarak onların yanında olduk, sorunlarını dinledik, imkanlarımız dahilinde de bu sorunları çözmeye çalıştık. Derik halkımızın daima yanında olduk.  Bunun için Derik Masa kurduk. Ekip olarak tüm köyleri dolaştık, genciyle, yaşlısıyla hep birlikte olduk. Bu çalışmaları yaparken mahalle ve köylerdeki öğrencilerimizin de yanlarında olduk ve sorunları ile ilgilendik.

Derikli gençlerin yanlarında  olabilmemiz için ilçede ilk kez “Gençlik Kültür Merkezi” açtık .  Burada gençler boş zamanlarını değerlendirerek geleceklerini hazırlıyorlar.

Çocuklar için de iyi vakit geçirebilecekleri, oynayıp mutlu olabilecekleri park yaptık. Can Kardeş Parkı’nda miniklerimiz istediği kadar oynuyor.  İlçemizi yeşil alanlar ile donattık. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı, Kardeşlik Parkı, Erzincan Can Kardeş Parkı, Sultan Kösen Parkı, Muhammed Fatih Safıtürk Parkı çocuklarımızın oyun alanları. Bu parklarda gençlerimiz dinleniyor,  yaşlılar anılarını ve hikayelerini anlatıyor,  boş zamanların tadını çıkartıyor.

Biz bunları yaparken Belediyemiz çeşitli kurumlarla Peyzaj çalışmalarını eksik etmedi. Hastane, öğretmenevi, savcılık lojmanları peyzaj çalışmalarını yaparak hizmete sunduk. İlk defa bir oto garajımız oldu.

Yıllardır mahallelerimiz bir köstebek yuvası gibiyken bugün yollarımız   asfalt oldu.   Mahallelerimiz, köylerimiz modern yollarla birbirine bağlandı. Ulaşım sorunumuz kalmadı. 603 kilometre asfalt yaptık. Derik ilçemizde 250 kilometreden fazla yol asfaltladık. Geri kalanlar için ise asfaltlama çalışmalarımız sürüyor.

 İlçemiz tüm mahalle sokakları  bakım ve onarımları  yapıldı, halen çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

İlçemizin en önemli sorunlarından birisi de   çöplerin zamanında toplanması ve ilçenin kırsal alanlarından ilçe içine kadar ilaçlanmasıdır.  Bu arada bir ilçenin eğer imar  planı yoksa o ilçenin gelişmesi mümkün olmaz, yani geleceği de yok demektir.  Biz belediye olarak  ilçenin geleceği için  titiz bir imar planı yaptık. Çalışmalarımızdan bıkmadık, usanmadık ve yola devam dedik. Onun için var gücümüzle çalıştık. Bir de; şöyle bir geçmişe bakalım. Derik’te içme sularında kaç çocuğumuz bağırsak enfeksiyonundan hayatını kaybetmiş. Sağlıklı bir içme suyuna hasret olan Derikli kardeşlerimiz Mardin Büyükşehir belediyesi tarafından  ilçemize yapımı tamamlanan su arıtma tesisi yapıladı.  Hanok su kaynaklarından elde edilen ve kışın yağışlar nedeniyle  kirlenen içme suyunu her daim aynı kalitede vatandaşlarımızın hizmetlerine sunulmuş olduk.

DÜNYANIN EN İYİ KALİTELİ ZEYTİNİ DERİK’TE

Binlerce yıllık geçmişe sahip olan  bir ilçenin bugüne kadar Türkiye ve dünyaya tanıtılmaması o dönem ilçeyi yönetenlerin suçudur. Derik ilçemizi dünyaya tanıtmak için Zeytin Festivali yaptık. Büyük bir ses getirdi. Bunu biz yaparken her derde ve hastalığa çare olan zeytinlerimizin yağı için atölyeler kurduk. Belediye olarak ne yaptıysak hep Derik halkının daha müreffeh ve sağlıklı bir yaşamı için yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.”

 

  Derik Kaymakamı ve Belediye Başkanı  Hakan Kafkas, yaptıkları hizmetleri sayarken, başta bu hizmetlerin yapımını gerçekleştirmeleri için kendilerine imkan veren hükümet ile Mardin valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman’a teşekkür etti.

“Durmak yom, yola devam” sloganı ile çalışmaya başladıklarını belirten Kafkas, “Ne yapıyorsak Derik ve burada yaşayan Derikli kardeşlerimiz için yapıyoruz” dedi.

                                HAKAN KAFKAS KİMDİR?...

1982 yılında Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Üzümlü de muhtelif okullarda tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden 2002 yılında mezun oldu. Gelir İdaresi Başkanlığı Zeytinburnu Vergi Dairesinde Gelir Uzman Yardımcılığı ve Ankara Vergi Denetmenleri Büro Başkanlığında Vergi Denetmenliği görevlerinde bulundu. 2009 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından Kaymakam Adayı olarak Erzincan iline atandı. Teftiş stajını Konya'da ve Kaymakam Refikliği stajını Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde tamamladıktan sonra Amerika'da bir yıl süre ile İngilizce eğitimi aldı. 2012 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 96. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarıyla tamamlayarak Yozgat ilinin Aydıncık ilçesine atandı. 19.08.2013 tarihinde 2013/463 sayılı kararname ile Doğanşar Kaymakamı olarak atanan Hakan Kafkas, 28 Haziran 2015 tarihli İçişleri Bakanlığı'nın Mülki kararnamesiyle 1. Dereceli Gümüşhane ili Torul ilçesi Kaymakamı olarak atandı. Halen Derik ilçesi Kaymakamlığını yapmaktadır. Kaymakam Hakan Kafkas, evli ve bir çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.