TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bisiklet Sevgisi ile Lösemiyi Yeniyoruz” Lösemi hastası çocukların bisiklet mutluluğu

Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği tarafından düzenlenen, “Bisiklet Sevgisi ile Lösemiyi Yeniyoruz” kampanyası kapsamında 20 adet bisiklet lösemi hastası çocuklara dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2019 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2019 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Bisiklet Sevgisi ile Lösemiyi Yeniyoruz”  Lösemi hastası çocukların bisiklet mutluluğu

ÖZEL HABER

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Birçok hastalığın tedavisinde olduğu gibi lösemi hastalarının tedavisinde de moral ve motivasyon çok önemli bir etken. Bu etkeni ön planda tutan Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği yönetimi, “Bisiklet Sevgisi ile Lösemiyi Yeniyoruz” sloganı ile yola çıktı. Bu kapsamda lösemi hastası çocuklara düzenledikleri kampanya çerçevesinde bisiklet alınarak hediye edildi. 

ÇOCUKLARA BİSİKLET DAĞITILDI

Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği yönetimi tarafından hazırlanan “Bisiklet Sevgisi ile Lösemiyi Yeniyoruz” kampanyası kapsamında özel bir hastanede tedavileri devam eden lösemi hastası çocuklara alınan bisikletler hediye edildi. Daha önce Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel’in, lösemi hastası çocukların durumlarına dikkat çekmek amaçlı “Her Pedal Bir Umut Olsun” diyerek bisikleti ile Adana’dan İstanbul’a kadar pedal çevirmişti. Bunu gören lösemi hastası çocuklar ve aileleri bisikletli kahraman diye Başkan Yücel’e hitap etmişlerdi. Ve o günden sonra birçok lösemi hastası çocuğun hayalini bisiklet süslemeye başlamıştı. Durumun farkına varan Başkan Yücel ve Dernek Yönetimi buna kayıtsız kalmadı.

BİSİKLET MUTLULUĞU

Çocukların hayallerini süsleyen bisikletler alınarak, tedavi gördükleri hastaneye getirildi. Çocuklar hayalini kurdukları bisikletleri görünce sevinçlerini gizleyemedi. Kemal amcalarına teşekkürlerini sunan lösemi hastası çocuklar hemen bisikletlerinin başına geçti. Kendilerine hediye edilen bisikletler sayesinde büyük mutluluk yaşayan çocuklar, hastaneden çıkarak bisikletlerine binmenin hayallerini kurmaya başladı. Bazı çocukların ise dayanamayarak bisikletlerine tedavi gördükleri odanın içerisinde bindiklerinde ise gözlerindeki mutluluk ve heyecan fotoğraf karelerine yansıdı.

MORAL VE MOTİVASYON ÇOK ÖNEMLİ

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulanan Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkan Kemal Yücel, lösemi hastası çocuklara hayallerini kurdukları bisikletleri alarak onları mutlu etmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Lösemi hastalarının tedavisinde moral ve motivasyonun çok önemli olduğunu anlatan Başkan Yücel, “Birçok hastalığın tedavisinde olduğu gibi lösemi hastalarının tedavisinde de moral ve motivasyon çok önemli bir etkendir.” dedi.

HERZAMAN YANLARINDA OLACAĞIZ

Lösemi hastası çocukların her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Yücel, “Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği olarak lösemi hastası çocukların her zaman yanında olduk. Lösemi hastası çocuklarımızın hayata tutunması için başta kök hücre bağışı kampanyaları olmak üzere çeşitli sosyal sorumluluk çalışmaları düzenledik. Yine bu kapsam da geçtiğimiz yıl Her Pedal Bir Umut Olsun diyerek Adana'dan İstanbul'a kadar pedal basarak bisiklet ile gitmiştim.” diye konuştu.

"BİSİKLET İLE GEZEN KAHRAMAN"

Başkan Yücel, farklı şehirlerde yaşam mücadelesi veren hasta çocukların ve ailelerinin bulunduğuna dikkat çekerek, “Ülkemizin farklı şehirlerinde yaşam mücadelesi veren lösemi hastası çocuklar ve aileleri "Bisiklet ile gezen kahraman" yakıştırması ile hitap etmeye başladı. Bisiklet aynı zamanda çocukluğumuzun hayalidir. Hastanelerde tedavi olan lösemi hastası çocuklarımız da hayallerinde bisikletin yeri vardır.” ifadelerini kullandı.

YENİ BİR KAMPANYA

"Bisiklet Sevgimiz ile Lösemiyi Yeniyoruz" kampanyası başlattıklarını anımsatan Başkan Yücel, “Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği olarak "Bisiklet Sevgimiz ile Lösemiyi Yeniyoruz" sloganı ile yeni bir kampanya başlatarak lösemi hastası çocuklara bisiklet hediye etmeye başladık.  Bu kampanyamız ile bir yıl içersinde yaklaşık 200 lösemi hastası çocuğumuza bisiklet hediye ettik. Amacımız hem lösemi hastası çocuklarımızın bisiklet hayallerini gerçekleştirmek hem de yaşama dair umutlarını artırmaktadır.” şeklinde konuştu.

20 ÇOCUĞA BİSİKLET VERİLDİ

20 çocuğa daha bisiklet vermenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Çocukların hastalık psikolojisi ile hayata dair umutlarını yitirmesi tedavilerini de olumsuz etkiliyor. Lösemi hastası çocuklarımız taburcu olup bisikletleri ile pedal çevirecek olmanın sevinci ile yarına dair düşlerini kuruyor. Bisikletleri ile buluşan çocukların yüzlerinde ki tebessüm bizlerin de yaşama sevincini arttırıyor. Değerli gönül dostlarımızın destekleri ile yaklaşık 20 çocuğumuza daha bisiklet hediye etmenin mutluluğunu yaşadık.”

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

 Bu bisikletlerin alımında destekleri olan tüm herkese teşekkürlerini sunan Başkan Yücel, “Bireysel olarak katkıda bulunan, bisiklet alarak destek olan tüm değerli dostların katkılarıyla sevdiklerimize çocuklarımızın tebessümlerini hediye ediyoruz. Bugün bizim için mutluluk, çocuklarımızın minik yüreklerine dokunabilmek ve onların yüzlerindeki tebessümlerinin sebebi olabilmektir. Dünyanın en güzel hissi birinin yüzündeki gülümsemenin sebebi olduğunu bilmektir.” dedi.

YANLARINDA OLUYORUZ

Başkan Yücel, moral motivasyonunun önemini anlatarak, “Çocuklarımızın doğum günlerinde yanlarında olarak onlara moral veriyoruz. Son olarak Elif Kübra kızımızın doğum gününü kutladık. Gerçekten mutluluğu görülmeye değer bir şey.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.