TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ucuz alışverişin keyfini çıkarttılar

Sebze ve meyve fiyatlarının artmasıyla beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması talimatı verilen tanzim satış mağazalarından bir tanesini de Adana’da açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2019 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2019 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ucuz alışverişin keyfini çıkarttılar

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Seyhan İlçesi Fatih Mahallesi sınırlarında olan Kıyıboyu Caddesi Fatih İtfaiye İstasyonu karşısında açılan Tanzim Satış Mağazasına ilk dakikalardan itibaren yoğun bir katılım oldu. Vatandaşlar yanlarında getirdikleri Pazar arabaları, filelerle önce sıraya girdi.

TAŞIN ALTINA ELİNİ KATTI

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Acar Tanzim Satış Mağazası’nın açılışında bir konuşma yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile sebze ve meyve fiyatlarının yüksekliği nedeniyle ülke genelinde Tanzim Satış Mağazalarının açılmaya başladığını belirtti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nünde artan fiyatlar karşısında vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için elini taşın altına katarak uygun fiyatlarla halkın sebze ve meyveye ulaşmasını sağladığını dile getiren Acar, satışların uygun fiyatlarla bugün itibari ile başladığını belirtti.

BÜYÜK İLÇELERDE DE KURULACAK

Satış tanzim mağazalarının Kozan ve Ceyhan’da da kurulacağını anımsatan Şaban Acar, “Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine, bunu bir emir olarak telakki eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan Yeni Adana İmar Ltd. Şti.'ne bir talimat verdi, bu talimat doğrultusunda el birliğiyle bu organizasyonu bir gecede kurduk. Türkiye'de en ucuz meyve ve sebzeyi satan biziz. Bu mağazaların sayısını arttıracağız. Büyük ilçelerimiz olan Kozan ve Ceyhan'da da tanzim satış mağazaları kuracağız” dedi.

3 KİLO SINIRLAMASI

Konuşmanın ardından satışlara başlandı. 3 kilo sınırlamasıyla getirilen satışlardan faydalanabilmek isteyen vatandaşlar sırayla istediği ürünlerden satın aldı. Tanzim satış mağazasında fiyatı semt pazarlarında 7 liraya kadar çıkan ıspanak 2 liradan, fiyatı 15 liraya kadar çıkan yeşil biber 4 liradan satıldı. Diğer ürünlerin fiyatları ise şöyle oldu: “Soğan 2 TL, patates 2 TL, salatalık 3 TL, domates 2 TL, patlıcan 4,5 TL, limon 1 TL, portakal 1 TL, elma 1,5 TL.”

 

HAYRİYE TIĞI: ŞEYİN FİYATI UYGUN

Pazar arabalarıyla sırada bekleyen vatandaşlar sorularımızı yanıtladı. Hayriye Tığı isimli vatandaş, fiyatların çok uygun olduğunu belirtti. Bu satış mağazalarının devamının gelmesini beklediklerini söyleyen Tığı, “Çok güzel her şeyin fiyatı uygun. Bir çok çeşit sebze ve meyveyi burada bulabiliyoruz. Çok sevindik. Devamının gelmesini istiyoruz. İnsanların evi kira, 3-4 tane çocuğu var, okula gönderemiyor çocuklarını, alıp yiyemiyorlar, fakir fukara asgari ücretle çalışıyorlar. Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Umarım bu yerlerin sayısı artarda daha fazla kişi bu güzel hizmetten yararlanır.” diye konuştu.

HALİL ÖZMEN: TÜM MAHALELLERDE AÇILSIN

Vatandaşlardan Halil Özmen ise, sadece bir yerde satış tanzim mağazasının açılmaması gerektiğini, bunun devamının gelmesini istedi. Her insanın bu uygun fiyatlardan yararlanmak isteyeceğini hatırlatan Özmen, tüm mahallelerde  bu hizmetin verilmesinin daha doğru bir adım olacağının altını çizdi. Özmen, “Bu işi ciddi görmüyorum. Devamlılığı olursa bir anlamı olur. 3-5 günlük 1 aylık olması bir şey ifade etmez. Sürekli olmasını istiyoruz. Tüm mahallelerde olsun. Sadece bir yerde olması bir şey kazandırmaz. Her insan faydalanmak ister ama belli bölgelerde yapmaları insanlar için bir şey ifade etmez diye düşünüyorum. Devamlılığı olursa iyi olur. Seçime kadar olursa bir işe yaramaz. Fiyatlar uygun burada.” şeklinde konuştu.

SONGÜL AYDIN: GÜZEL BİR HİZMET

Songül Aydın isimli vatandaş da, ucuz meyve sebze almanın sevindirici olduğunu anlatarak, “Çok güzel bir hizmet oldu. Gerçekten Adana’nın buna ihtiyacı vardı. Ucuz sebze meyveyi burada bizlere sundular. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu tanzim satış noktalarının sayılarının arttırılmasını istiyorum. Fiyatlar pazarlarda çok pahalı gerçekten. Dar gelirli insanlar için iyi oldu.” ifadelerini kullandı.

BEDRİ KARTAL: PAZAR PAHALIYDI

Pazara eşiyle birlikte gittiğini ancak pazarın çok pahalı olduğunu gördüğünü belirten Bedri Kartal, buranın açılacağını duyduğunu ve geldiklerini kaydetti. Fiyatların pazara göre gerçekten çok uygun olduğunu işaret eden Kartal, “Fiyatlar çok uygun. Allah razı olsun. Devamının gelmesini istiyoruz. Pazara gittim çok pahalıydı. Buraya geldim fiyatlar daha uygundu. Yarı yarıya fiyatlarla karşılaştım. Buradan alış verişimizi yaptık. İnşallah bu satış yerleri yaygınlaşır ve gariban vatandaşlar bu alanlardan faydalanabilir. İnsanlar asgari ücretle çalışıyorlar, geçim çok zor. Bu tür ucuz satış yapan yerlere ihtiyaç var.” dedi.

KARTAL: MEMNUNUZ

Lütfiye Kartal isimli vatandaş hizmetten memnun kaldıklarını belirterek, “Fiyatlar çok uygun. Normalde 100 TL harcayacağım bir alışverişi burada 20 TL'ye yapacağım. Umarım bu hizmet seçimden sonra da devam eder.”şeklinde konuştu.

FİYAT FARKLARI VAR

İsmini vermek istemeyen bazı vatandaşlar ise, Pazar fiyatları ile buranın fiyatının arasında ciddi farklar olduğunu belirterek, “Fiyatlar çok iyi. Pazara göre yarı yarıya fiyat farkı var. Önemli bir adım oldu. İlk kez açıldığı için vatandaşlar akın etti ondan dolayı bir karışıklık oldu. Bu düzelecektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. En kötü biber pazarda 7 lira iken burada 4 lira, domates 2 lira gerçekten fiyatlar çok uygun. Umarız kentin her mahallesinden bu satış mağazaları açılır” ifadelerini kullandılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.