TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersinli bin 453 öğrenci Çanakkale’yi gezecek

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2019 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2019 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mersinli bin 453 öğrenci  Çanakkale’yi gezecek

MERSİN (İHA) - Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Toroslarda Spor, Kültür ve Sanat Projesi' kapsamında, Toroslar'ın kırsal kesimlerinde yaşayan bin 453 öğrenci Çanakkale'yi gezecek.

  2017 yılı  Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Mersin Valiliği Koordinasyonunda Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Toroslarda Spor, Kültür ve Sanat Projesi' kapsamında merkez Toroslar İlçesi kırsal kesimlerinde yaşayan bin 453 öğrenci için Çanakkale-Gelibolu gezisi düzenlenecek. Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, Çanakkale'ye gidecek olan ilk kafileyi uğurladı. Kaymaz, "Sevgili öğrenciler Türk tarihinin en önemli dönemeçlerinden birisi olan Çanakkale’de şehitleri yad ederek tarihi ve kültürel yerlerini gezeceksiniz. Çanakkale ruhunu O manevi duyguyu hissetmek çok önemli. Bir çoğunuz Çanakkale'ye ilk kez gidecek ve orada vatan uğruna şehadete yürüyen atalarımızın düşmana karşı mücadele ettiği yerleri gezme şansı bulacaksınız. Bu bağlamda bu anlamlı gezinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sizlere iyi yolculuklar diliyorum" diye konuştu.

  Öğrenciler, Çanakkale-Gelibolu gezisi kapsamında Gelibolu yarımadasında bulunan Namazgah Tabyası, Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı Mecidiye Tabyası, Şahindere Hastane Mevkii, Şehitler Abidesi, Havuzlar Şehitliği, Ezineli Yahya Çavuş Şehitliği, Anzak Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Alçıtepe Köyü, Kanlı Sırt, Anzak Tören Alanı, Kırmızı Sırt, 57. Alay Şehitliği, Lağımlar Bölgesi ve Conkbayırı Kemal yerini ziyaret edecek.                                           

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.