TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızıltepe’ye 8 Milyon TL’lik yatırım

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2019 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2019 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kızıltepe’ye 8 Milyon TL’lik yatırım

Adnan AVUKA

MARDİN (İLKHABER) - Dicle Elektrik, sorumluluk bölgesindeki tüketicilere ‘3K’ projesi kapsamında kayıpsız, kesintisiz, kaliteli enerji verme çabasını sürdürüyor. Dicle Elektrik bu kapsamda Mardin’in Kızıltepe ilçesine 8 Milyon 32 Bin liralık yatırım yapacak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile EPDK yönetmeliklerine uygun biçimde gerçekleştirilecek yatırım ile ilçedeki havai hatlar kaldırılarak yerine enerji kaybını da en aza indirecek bir yeraltı şebekesi döşenecek. İlçenin Tepebaşı ve Yeni Mahalle kesiminde yoğunlaşacak yatırım ile ana caddelerde bulunan elektrik direkleri sökülecek, iletim hatlarının tamamı toplanacak. Bunların yerine 9 kilometre alçak ve 10 kilometre de orta gerilim yeraltı kablosu döşenecek. Bununla birlikte toplam gücü 5.800 KVA olan 7 adet yeni trafo tesis edilerek ilçedeki kurulu güç artırılırken, yeraltı şebekesine entegre biçimde yerleştirilecek Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panoları (ASOP) ile enerji kaybının da önüne geçilecek. Havai hatların neden olduğu görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak yatırım kapsamında 551 aydınlatma direği dikilerek aydınlatma şebekesi de yenilenecek.

İLERİYE DÖNÜK YATIRIM

Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut, bir süre önce başlatılan ve yaz mevsiminden önce tamamlanması planlanan yatırımın maliyetinin bu günkü rakamlarla 8 milyon 32 bin lira olacağını bildirdi. Bulut, bu yatırımı Mardin’in en büyük ilçesi olan Kızıltepe’nin büyüme hızı ve nüfus artışını göz önünde bulundurarak ileriye dönük biçimde planladıklarını, bu sayede ilçede uzun yıllar enerji sorunu yaşanmayacağını da söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.