TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler buz pistinde kaydı

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2019 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2019 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Öğrenciler buz  pistinde kaydı
 

Adnan AVUKA

MARDİN (İLKHABER) - Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince, öğrencilere karne hediyesi olarak oluşturulan ve bir ayda yaklaşık 16 bin öğrenci buz  pistinde kaymayı öğrendi. Öğrencilerin mutluluğunun yüzlerinden okunduğunu ifade eden Yaman, “Gerçekten güzel bir tablo” dedi.

 

Okay Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonunda Buz Pisti’nde kapanış programı düzenlendi. Öğrenciler buz paten pistinde bir dizi gösteri yaptı. Buz pistinde ay yıldız oluşturduktan sonra Türk Bayrağı açan öğrenciler, Vali/Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Yaman ve velilerden oluşan büyük bir kalabalığın alkışlarını aldı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, programda yaptığı konuşmada, geçen senede aynı etkinliği yaptıklarını anımsattı. Öğrencilerin mutluluğunun yüzlerinden okunduğunu ifade eden Yaman, “Gerçekten güzel bir tablo. Geçen sene de yapmıştık. Bu senede yine bir ay süren bu etkinliği yaptık. “Yazın mahalleme havuz geldi” kışın “Mahalleme buz pisti geldi” diyoruz. Bu şekilde yavrularımızı çocuklarımızı mutlu ediyoruz. Bir ay içerisinde yaklaşık 16 bin yavrumuz buz pateni ile eğlendiler. Aynı zamanda Milli takımımız bir gösteri yaptı. İnşallah bu şekilde devam edecek” dedi.

Çalışmalarda çocukları hep ön planda tutuklarına işaret eden Yaman, şöyle devam etti: “Çocukları hep ön planda tutuyoruz. Çocukların hem zamanları değerlendirmek hem de kişisel gelişimleri için önem verdiğimiz projeleri çocuklarla birlikte uyguluyoruz. Gördüğünüz gibi güzel bir tablo var. Hem aileleri seviniyor hem de çocuklar seviniyor. İnşallah bu çalışmalarımız devam edecek. Çocukların hayal dünyası geniş olduğu için farklı şeyler istiyorlar. Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak bu isteklerini yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz.” 

Şehre olan ilginin her geçen gün artığını vurgulayan Yaman, “Gençler, kadınlar, engelliler ve çocukların bu şehirde zamanlarını çok rahat geçirmeleri her türlü tedbiri almış durumdayız. Huzur geldikçe de şehre olan ilgi artıyor. Örneğin çok önemli bir tur şirketi burada bir lansman programı yapacak. Turizmciler, mart, nisan ve mayıs aylarında tüm otellerin dolu olduğunu söylüyor. Bu çok önemli. Şuanda iyi bir talep var. 2018 yılında bu şehir 3 milyondan fazla kişi ağırladı. Bu yılda 5 milyonda fazla misafir bekliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.