TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Salman: Karardan dönülmeli

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2019 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2019 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Salman: Karardan dönülmeli

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - TMMOB Adana İKK ve Adana Tabipler Odası tarafından ‘Ulusal Beslenme Konseyi Yönetmeliği’nden TTB ve TMMOB’nin isimlerinin çıkartılması ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

Adana Tabip Odası’nda bir araya gelen TTB ve TMMOB’a bağlı oda başkanları ve üyeleri  adına basın açıklaması metnini İKK Sekreteri Erol Salman okudu.

Salman, Türkiye’de sağlıklı beslenme kültürünün yaygınlaştırılmasına ve beslenme ile ilişkili hastalıklarının önlenmesine yönelik ülke politikalarının geliştirilmesinde konuya ilişkin tarafların görüş ve önerilerinin alınması için oluşturulan “Ulusal Beslenme Konseyi”nde, konuyla yakından ilgili olan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve Türk Tabipleri Birliği dışlandığını söyledi.

 

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

 

Kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını dile getiren İKK Sekreteri Erol Salman, “9 Şubat 2019 tarih ve 30681 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Ulusal Beslenme Konseyi Yönetmeliği’nde isimlerimiz çıkarılmıştır. Sağlıklı beslenme politikalarının oluşturulması amaçlanan Konseye hekimlerin ve beslenme alanına ilişkin mühendislik disiplinlerin meslek örgütleri olan TTB ve TMMOB’nin alınmamasının kabul edilir bir yanı bulunmamaktadır. Sağlıklı Beslenme ve Gıda Güvenliği konusu son yıllarda ülkemizde en öne çıkan sorunların başında yer almaktadır.

 

KARARDAN DÖNÜLMELİDİR

 

Başta askeriye ve yurtlar olmak üzere toplu yemek çıkartılan yerlerde yaşanan besin zehirlenmelerinin, sağlıksız koşullarda hizmet veren işletmelerin, uygun olmayan biçimlerde saklanan gıda malzemelerinin toplumumuzda yarattığı olumsuz etkiler hafızalarımızda tazeliğini koruyorken  konuya bilim dışı yaklaşımı sorunun daha da büyüyeceğini göstermektedir. Sağlık Bakanlığı, sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme anlamında gıda güvenliğini göz ardı etmemelidir. Halk sağlığını ilgilendiren bir konu ile ilgili oluşturulan ulusal konseyde konunun muhatabı olan meslek kuruluşlarının temsiliyetinin sağlanması ile ilgili yapılan bu hatadan bir an önce dönülmelidir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.