TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şimdi hangi mazeret öne sürülecek?

Özel Halk Otobüslerinde kişiselleştirilmiş ücretsiz kart kullanan vatandaşlar için otobüs başına destek miktarı 2 bin TL’ye çıkartıldı

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2019 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2019 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şimdi hangi mazeret  öne sürülecek?

Bayram BULUT/ÖZEL

ADANA (İLKHABER) - Özel Halk Otobüslerinde kişiselleştirilmiş ücretsiz kart kullanan vatandaşlar için otobüs başına bin TL belediye desteği verilirken, devlet desteği ile birlikte toplam destek miktarı 2 Bin TL’ye çıkartıldı. Vatandaşlar, Özel Halk Otobüsleri sürücü ve sahiplerine “Şimdi ses çıkarmayın” diye serzenişte bulundu.

Şehir içi toplu taşımadan ücretsiz faydalanmaları için şehit yakınları, gaziler, engelliler ve 65 yaş üstü vatandaşlar için devlet tarafından otobüs başı ödenen yaklaşık 1000 Lira tutarındaki ücrete ek olarak Adana Büyükşehir Belediyesi’nden de bir destek geldi. Belediye meclisi aldığı kararla ücretsiz kişileştirilmiş kartlar yani pasolarla özel halk otobüslerini kullanacak şehit yakınları, gaziler, engelliler ve 65 yaş üstü vatandaşlar için de otobüs başı ayda 1000 Lira tutarın ek ücret vereceğini duyurdu.

TOPLAM DESTEK 2 BİN LİRA

Buna göre, devletin verdiği ve belediyenin verdiği ücretle toplamda her özel halk otobüsünün ayda 2 Bin Lira para alacağı öğrenildi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu kararı toplu taşıma esnafının sıkıntılarının giderilmesi için aldığı öğrenilirken, bir yılda belediyenin 419 adet olan otobüse toplamda 5 Milyon 28 Bin Lira ödeyeceği öğrenildi.

USLU: UYARDI

Konuyla ilgili Balcalı Özel Halk Otobüsleri Taşımacılık Kooperatifi Başkanı Mustafa Uslu, şoförlerin ve ücretsiz kişileştirilmiş kart kullanan vatandaşların bu kartlarla binişlerde birbirlerine anlayışlı davranmalarını istedi.

DESTEK BİN TL

Balcalı Özel Halk Otobüsleri Taşımacılık Kooperatifi Başkanı Mustafa Uslu, ücretsiz kişileştirilmiş seyahat kartları ile ilgili sorularımızı yanıtladı. Başkan Uslu, Adana’da kooperatife bağlı 419 otobüslerinin olduğunu anlattı. Belediye’den kişiselleştirilmiş seyahat kartları, bir diğer tabir olan halk dili ile ücretsiz pasolar için ayda otobüs başı Bin (1.000) Türk Lirası gibi bir rakam alacaklarını belirten Başkan Mustafa Uslu, şoförlerin ve vatandaşların bu kartlarla binişlerde birbirlerine anlayışlı davranmaları konusunda uyarılarda bulundu.

GÖĞER: 3 BİN LİRA TALEP ETTİK

Adana Özel Halk Otobüsçüleri Başkanı Niyazi Göğer ise, kendilerinin taleplerinin Bin Lira olmadığını belirtti. Otobüsçü esnafının sıkıntılarının giderilmesi için 3 Bin Lira gibi bir rakam talep ettiklerini dile getiren Başkan Niyazi Göğer, “Biz 3 Bin Lira talep ettik. Ancak 1 Lira’da karar kılındı. Ayda Bin Lira destek alacağız” ifadelerini kullandı.

ASIL ÖNEMLİ SORUN

65 yaş üstü vatandaşlar ve engelliler ise bu uygulamaya sevinip sevinemeyeceklerine karar veremedi. Kendilerine ‘beleşçi’ diyerek otobüse bindirmeyen şoförlerin bu destek ile birlikte tutumlarının değişip değişmeyeceğini merak ettiklerini belirten 65 yaş üstü ücretsiz kişileştirilmiş kartlardan kullanan kişiler, asıl önemli sorunun bu olduğunu anlattı.

ŞOFÖRLERE DESTEKLER BİLDİRİLSİN

İnsanlara hakaret eden, herkesin içerisinde onurlarını kıran şoförlere bu desteklerin bildirilmesini isteyen ücretsiz kişiselleştirilmiş kartlardan kullanan kişiler şunları söyledi;

“Bu güne kadar belediyeye ait otobüslerde hiçbir sıkıntı çekmedik. Ama özel halk otobüslerine bindiğimiz zaman maalesef ki hakaretler işitiyoruz, kimi zaman bizi otobüse bile almıyorlar. Madem paralarını alıyorlar. Bize de bu şekilde muamele yapmasınlar. Her insan engelli adayıdır. Her insan mutlaka yaşlanacaktır.

BUNLARI DÜŞÜNMÜYORLAR

Kendileri bunları düşünmüyor galiba. Kendilerinin anneleri, babaları, dedeleri, nineleri yok mu? Onlarında aynı sıkıntıları çektiklerini görmüyorlar mı? Yani gerçekten acıyoruz şoförlere. Bugün bize bunu kendileri yapıyor, yarın yaşlandıklarında acaba onlara kim nasıl davranacak. Şimdi den yarınlarını düşünsünler, öbür dünyayı düşünsünler. Allah bu yapılanları kimsenin yanına bırakmaz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.