TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yayalara yol vermeyen sürücüler yandı

Yayalara kurallar çerçevesinde yol vermediği tespit edilen sürücülere 604 Lira para cezası uygulanacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2019 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2019 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yayalara yol vermeyen sürücüler yandı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Yayalara kurallar çerçevesinde yol vermediği tespit edilen sürücülere 604 Lira para cezası uygulanacak.

2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edildi. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74’üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; sürücüler yaya geçitlerinde yaya geçişine öncelik vermesi planlandı. Yasanın yürürlüğe girmesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde gerekli duyurular düzenlenen etkinliklerle yapıldı.

YAYALARA YOL VERMEMENİN CEZASI 604 LİRA  

‘’Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’’ sloganıyla hayata geçirilen başarılı çalışma sayesinde Adanalı sürücülerde kısmen de olsa bir duyarlılığın boy gösterdiği görüldü. Konuyla ilgili Adana Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün de başarılı çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında havadan ve karadan gerekli denetimler yapılıyor. Yayalara kurallar çerçevesinde yol vermediği tespit edilen sürücülere 604 Lira para cezası uygulandığı öğrenildi.

DRİFT VE SPİN ATMA

Spin ve drift (makas atmak) olarak ifade edilen tehlikeli hareketleri yapanlar ise 6 bin 200 lira para cezası ile cezalandırılacaklar ve 60 gün trafikten men edilecekler. 2019 yılında uygulanan trafik cezaları kapsamında emniyet kemeri takmayan, araç da sigara içen, park yasağını ihlal eden, araçtan dışarıya bir şeyler atan ya da döken sürücülere 134’er lira para cezası kesilecek.

KIRMIZI IŞIKTA GEÇME

Kırmızı ışıkta geçen, seyir halinde ceptelefonu ile konuşan ve muayenesi olmayan araca binen sürücülere  her kabahate göre 291 Lira ceza uygulanacak. SRC belgesi olmadan trafiğe çıkan sürücülere 350 lira, yüzde 30 ile yüzde 50 arası hız sınırını aşanlara, yayalara yol vermeyen sürücülere, standart dışı plaka kullananlara, taksimetre açmayan taksicilere, takoğraf bulundurmayan ve ya kullanmayanlara, muayene sonucu emniyetsiz raporla trafiğe çıkanlara da 604 lira para cezası kesilecek.

HIZ SINIRINA DİKKAT

SRC Belgesi olmayan araç sahiplerine, kış lastiği kullanmayanlara 885 lira, azami yük ağırlığının yüzde 10 fazlasını aşanlara Bin 332 lira, hız sınırını yüzde 50’den fazla aşanlara, trafikte makas atanlara, araçlarına çakar takanlara, abart eksoz takanlara, ters şerit kullanan sürücüye,  Bin 240 lira para cezası uygulanacak. Tescilli aracı plakasız kullananlara, alkollü araç kullananlara, hurdaya çıkan araçla trafiğe çıkanlara 2 Bin 498 lira para cezası verilecek.

BU CEZALARA DİKKAT

Listenin en üst sırasında ise, sahte plaka takan ve kullananlar, uyuşturucu madde kullanan sürücüler ve spint ve drift tehlikeli hareket yapanlar yer aldı. Buna göre, sahte plaka takan ve kullananlara 6 Bin 323 lira, uyuşturucu madde kullanan sürücülere 6 Bin 395 lira ve spint ve dirift tehlikeli hareket yapanlara ise 6 Bin 200 lira para cezası kesilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.