TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ömerli Devlet Hastanesi sil baştan

Ömerli Devlet hastanesi bir yılda yeni baştan yaratıldı. Ömerli devlet hastanesi Baştabibi Uz.Dr. Mehtap Bingül, hastaneyi yenileyerek, hasta sevklerini asgari düzeye düşürdüklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2019 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2019 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ömerli Devlet Hastanesi sil baştan

ADNAN AVUKA

MARDİN(İLKHABER)- Mardin’in Ömerli İlçesinde bulunan 15  hasta  ve 7 gözlem olmak üzere 22 yataklı devlet hastanesi, günün şartlarına hizmet edecek hale getirildi. Hastane Baştabibi Uz. Dr. mehtap Bingül, hastanenin bir yıl önce sağlık ocağı hizmeti verirken başta bakanlık ve valimizin girişimleri ile  yeni düzenlemelerle bu gün günlük ortalama 150 hastaya hizmet verdiğini ifade etti.

     Hastanenin fiziksel yapısının yenilendiğini kaydeden Baştabip Uz. Dr. Mehtap Bingül, acil servisin  ve dağınık olan çevre düzenlemesinin yanında, hastane iç donanımının modernize edilerek, yeni cihazlarla donatıldığını söyledi. Hastanede; Dahiliye ve Çocuk polikliniğinde ve acilde alanında uzman doktorların hastalara şifa dağıttığını kaydetti. Bingül “ Hastane bir önce nerdeyse sağlık ocağı düzeyinde hizmet veriyordu. Önce hastanenin acil ve çevre düzenlemesini yaptık. Sonra mevcut yapıyı bölmeler ve genişletmelerle günün şartlarına uygun hale getirdik. 15 yatak kapasitemiz var. Acil de de 7 gözlem odası mevcut. Odalarda, şehir hastaneleri gibi tıbbi cihazlarla donanımlıdır “dedi

                    Hasta sevki asgari düzeye indi

       Modern tıbbi cihazlarla donatılan ilçe hastanesinde, 3 uzman, 6 pratisyen, 1 diş hekimi 20 hemşire 6 ebe,5 radyoloji teknikeri ve 4 laborantla hastane hizmeti, verdiklerini belirten Baştabip Bingül “Dahiliye ve Çocuk uzmanları en fazla ihtiyaç duyulan branşlar. Bunun yanında acil uzmanımın ve diş hekimimiz var. 6 pratisyen hekim ve yeterli bir yardımcı sağlık personeli ile ilçeye sağlık hizmeti veriyoruz. Mardin’e yakın oluşumuz bizim için avantaj. Acil durumlarda sevk edilen hastalar 12 dakika gibi kısa bir sürede Mardin Devlet Hastanesine hastayı yetiştiriyoruz. Ortopedi, Kardiyoloji ve Kadın Doğum vakalarını Mardin Devlet hastanesine sevk ediyoruz. Hasta sevkinde geçen yıllara oranla düşüş var” şeklinde konuştu.

                     Evde bakım hizmetlerimiz var

    Yeşilli ve Ömerli ilçelerinde evde hasta bakım hizmetlerini üstlendiklerini hatırlatana Uz. Dr. Mehtap Bingül, “ İki ilçede 200 dolayında vatandaşımıza evde bakım hizmetini 2 pratisyen ve 2 yardımcı sağlık personeli ile veriyoruz. Laboratuvarımızda her türlü tahlil yapılabiliyor. Röntgen cihazlarımız yenilendi. Ultrason cihazımız var. İlçedeki hasta potansiyeline cevap verecek büyüklükte ve donanımda bir hastanemiz oldu. 2019 yılında haftanın birkaç gününde  hastanemize kadın doğum uzmanı  görevlendirmesi yapılması konusunda  talebimiz var. Şartlar uygunlaşırsa her konuda olduğu İl Sağlık Müdürü ve daire başkanlarının isteğimize cevap vereceklerine inanıyorum “ dedi.

      Uz.  Dr. Mehtap Bingül daha önce  Ceylanpınar Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı ve Mardin Kadın Doğum Hastanesi Başhekimliği görevlerinde bulunmuştu. Mardin Büyükşehir Belediyesinin Kayyuma geçmesi ile birlikte  MBB Kadın ve Gençlik Merkezi Daire Başkanlığını ve Ömerli Devlet Hastanesi Başhekimlik görevini birlikte yürütüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.