TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiçek: Öldüren sevgi istemiyoruz

Adana Kadın Platformu üyeleri 14 Şubat Sevgililer Günü’nde kadına yönelik şiddetin arttığını belirterek, şiddete karşı mücadele edecekleri söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2019 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2019 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çiçek: Öldüren sevgi istemiyoruz

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Akşam saatlerinde Adana’nın Seyhan İlçesi’ne bağlı Çakmak Caddesi üzerinde bulunan Kültür Sokağı önünde bir araya gelen Adana Kadın Platformu, ellerinde kadına şiddete yönelik şiddete tepki gösteren dövizler taşıdı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kadınların basın açıklamasında platform adına Pelin Çiçek konuştu.

 AŞKIN KANUNUNU YENİDEN YAZIYORUZ

14 Şubat’ta kadın dayanışmasını yükseltmek için sokaklara çıktıklarını belirten Çiçek, “14 Şubat Sevgililer Günü. Bu 14 Şubat’ta da, en büyük zenginliğimiz olduğunu bildiğimiz kadın dayanışmasıyla yine sokaklardayız. Çünkü şiddetle, zorla, baskıyla, dayatmalarla hayatlarımızın kuşatılmasına isyanımız var. Bugün aşkın kanununu yeniden yazıyoruz. Hayalimiz ve hedefimiz sevmenin de sevilmenin de bambaşka olduğu, eşitlikle, özgürlükle değer bulduğu bir dünya. Dünyayı da, hayatlarımızı da değiştirmek için, aşkın kanununu yeniden yazıyoruz” dedi.

“SEVGİNİN” DEĞİL, “ALIŞVERİŞ ÇILGINLIĞININ” GÜNÜ

Türkiye'de günde 5 kadınının erkekler tarafından öldürüldüğünü belirten Çiçek, sevgi ile isimlendirilen bu günde dahi kadınların şiddet görmeye, tacize-tecavüze uğramaya ve öldürülmeye devam edildiğini dile getirdi. 14 Şubat’ın sevginin günü değil de, alış veriş çılgınlığının günü olduğunu anımsatan Çiçek, “Türlü gerekçelerle günde 5 kadının öldürüldüğü bu topraklarda; aslında “sevginin” değil, “alışveriş çılgınlığının” günü olan 14 Şubat’ı kutlamıyoruz. Çünkü sevgi ile isimlendirilen bu günde dahi kadınlar şiddet görmeye, tacize-tecavüze uğramaya, öldürülmeye devam ediliyor.” diye konuştu.

HAYATINI KAYBEDEN KADINLAR

Sevgililer günü arifesinde hayatını kaybeden kadınları da unutmayan Çiçek, “Dört yıl önce tam da sevgililer günü arifesinde gerçekleşen Özgecan Aslan cinayeti halen belleklerimizde tazeliğini koruyor. Ezgi Köseoğlu, Tuğçe Anlaş, Özlem Yılmaz, Demet Eygi, Derya Boğa, Halime Özdoğan, Ayça Tekin, Türkan Sarıkaya; Songül Erçil, Şehriban Elmas, Leyla Avcı ve daha niceleri… Bunlar isimleri hemen bir çırpıda aklımıza geliveren, unutamadığımız Adana’da katledilen kadın arkadaşlarımız, kız kardeşlerimiz… Kadınlar halen çantalarında koruma kararları ile katledilmeye devam ediliyor.” ifadelerini kullandı.

ÖLDÜREN SEVGİ İSTEMİYORUZ

 Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bizler, kadın katliamlarına, kadına yönelik şiddete, tacize ve tecavüze karşı kadın dayanışmasını yükseltmenin tek kurtuluşumuz olduğu bilinci ile sevgililer gününde de bir kez daha haykırıyoruz. Gül almana da can almana da hayır. Hediye değil, eşitlik istiyoruz. Ölüm değil, özgürlük istiyoruz. Öldüren sevgi istemiyoruz. Şiddetinizle barışmayacağız. Erkek şiddetine karşı susmayacağız, sesimizi birlikte yükselteceğiz”

Açıklamanın ardından kadınlar alandan sessizce ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.