TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli vatandaşlara sağlık taraması

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2019 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2019 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Emekli vatandaşlara sağlık taraması

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Emekli vatandaşlara yönelik ücretsiz göz taraması, şeker testi ve tansiyon ölçümü yapıldı.

 

Tüm Emekliler Derneği Adana Çukurova Şubesi ile çeşitli hastanelerin yapmış oldukları anlaşma kapsamında emekliler sağlık taramaları yapılmaya devam ediyor. Yaklaşık 3 aylık periyotlara gerçekleştirilen göz taramalarının yanı sıra bu kez birde dernek üyesi emekli vatandaşlara hem göz taraması, hem de şeker testi ve tansiyon ölçümü yapıldı. 

 

TARAMALAR YAPILDI

Dernek binasında gerçekleştirilen göz taramasında dernek üyelerinin göz tansiyonuna bakıldı. Ardından ise gözlerinde bir rahatsızlık olup olmadığı yapılan taramalarla tespit edilmeye çalışıldı. Gözlerinde rahatsızlık olan vatandaşlar yapılan taramanın ardından gözleri hakkında bilgilendirildi.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Bu kez göz taramasının yanı sıra dernek üyesi emekli vatandaşların birde şeker hastalıklarının olup olmadığı kontrol edildi. Bunun için dernek binası içerisinde testler yapıldı. Şeker hastalığı konusunda ayrıca dernek üyelerine sağlık personelleri tarafından bilgiler verilerek, nelere dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

 

ŞEKER TESTİ

Göz taraması ve şeker testi yaptıran dernek üyeleri, gözlerinin durumu hakkında bilgiler aldıklarını, şeker rahatsızlıklarının olup olmadığını ve ya varsa ne durumda olduğu hakkında bilgiler aldıklarını söylediler. Yapılan uygulamadan memnun olan dernek üyeleri Tüm Emekliler Derneği Adana Çukurova Şubesi yönetimine teşekkürlerini sundu. 

 

 BAŞKAN KAYA BİLGİLER VERDİ

Tüm Emekliler Derneği Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, her 3 ayda bir emeklilere yönelik göz taraması yaptıklarını anlattı. Bu kez göz taramasının yanı sıra birde şeker testi yaptıklarını dile getiren Başkan Kaya, çeşitli hastanelerle bu konu ile ilgili anlaşmalarının bulunduğunu dile getirdi.

 

SABAH SAATLERİNDE BAŞLADI

Sabah saatlerinde başlayan sağlık kontrollerinin öğle sonuna kadar devam ettiğini belirten Kaya, “Dernek olarak çeşitli hastanelerle yapmış olduğumuz anlaşma çerçevesinde göz tansiyonu ölçtürüp ve taramasını yaptırıyoruz. Emeklilerimizin genelde gözlerinde problemler oluyor. 3 ayda göz muayenesi yaptırıyoruz. Sabah 10 öğleden sonra 15:00’e kadar devam ediyor. Her  3 ayda bir farklı hastanelerle yaptığımız anlaşma doğrultusunda  yaptırıyoruz. ” dedi.

 

TALEP OLDU

Bu taramalara bu kez talep üzerine şeker testi hususunu da eklediklerini işaret eden Başkan Kaya, “Şeker testleri de bu gün yapıldı. Gerekli bilgiler sağlık personelleri tarafından emekli üyelerimize verildi. 240 kişinin hem göz hem de şeker testi yapıldı. Dernek faaliyetlerimiz kapsamında belirli periyotlarla bu kontroller devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Başkan Kaya, emeklilerin bir nebze olsun rahat etmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ve sorunlarını sıkıntılarını çözmek için mücadele ettiklerini vurguladı. Emeklilerin konut ihtiyaçları konusunda durumu yetkililere bildirmeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Kaya, emeklilerin konut sorunun hala çözülemediğini emeklilerin bu saatten sonra başlarını sokacak bir evlerinin olmasını arzu etmeye devam ettiklerini anlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.