TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyette ‘Sağlıklı ekmeği’ bir de uzmanından dinleyin

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2019 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2019 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Diyette ‘Sağlıklı ekmeği’ bir de uzmanından dinleyin

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Ekmek, beslenmemizde çok önemli bir yeri olan gıda olarak karşımıza çıkıyor. Sağlıklı ekmek nedir? Nasıl yapılır? Uzman Diyetisyen Fadime Özgök Şenses, beraberinde Gıda Mühendisi Prof. Dr. Sertaç Özer ve Ziraat Yüksek Mühendisi Nesrin Güngör Karataş ile birlikte ekmek ile ilgili merak edilen tüm sorulara cevap verecek.

Diyette sağlıklı ekmeğin önemine değinen Uzman Diyetisyen Fadime Özgök Şenses, “Ekmek, beslenmemizde çok önemli bir yeri olan gıdadır. Tahıllardan elde edilen unlar ile maya, tuz ve suyun belirli oranlarda karıştırılıp, yoğurma işlemi uygulanıp mayalanması ve pişirilmesi ile elde edilen beslenmemizde çok önemli yeri olan temel gıda maddesidir. Günlük beslenmemizde aldığımız toplam enerjinin karbonhidratlardan gelen kısmı yüzde 50’dir. Ekmek bu yüzde 50’lik kısmın büyük bölümünü oluşturarak enerjiye katkı sağlar. Tabi özel durumda beslenmesi olanları hariç tutmak gerekir. Unutmayalım beslenme kişiye özel bir durumdur. Çoğunluğu karbonhidrattan oluşan ekmek aynı zamanda protein, lipit ve mineral de içermektedir” dedi.

‘Diyette Sağlıklı Ekmek’ konusunu merak edenleri davet eden Şenses, “Peki hangi ekmeği kullanalım? Tabii ki lif içeriği yüksek az işlem görmüş tam tahıl unundan elde edilen ekmekler bizim için en kıymetlisi. Çünkü lif içerikleri sayesinde uzun süre tokluk sağlar aynı zamanda bağırsakların iyi çalışmasına yardımcı olur. İçerisinde bulunan B grubu vitaminler sayesinde stres ile baş etmemizi kolaylaştırır. Yapacağımız etkinlikte bir ekmek hem lezzetli hem sağlıklı olabilir mi? Ekşi maya ile hazırlayacağımız ekmek ile bu sorunun cevabını vereceğiz” şeklinde konuştu.

Uzman Diyetisyen Fadime Özgök Şenses, beraberinde Gıda Mühendisi Prof. Dr. Sertaç Özer ve Ziraat Yüksek Mühendisi Nesrin Güngör Karataş ile birlikte ‘Diyette Sağlıklı Ekmek’ konulu sunumunu bugün saat 17.30’da Gizerler Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.