TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İmzalar TBMM’ye gönderilecek

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, sendikalarının işkolunda çalışan herkesin ek göstergesinden faydalanmasını talep ettiklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2019 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2019 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İmzalar TBMM’ye gönderilecek

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-657 Sayılı Kanunun ekli 1 sayılı cetvelde düzenlenen ek gösterge rakamlarının sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışan tüm emekçileri kapsayacak şekilde en az 3600 ek gösterge alacak şekilde kademeli olarak yükseltilmesini, cetvelde yer almayan yardımcı hizmetler sınıfının düzenlenerek 657 sayılı kanunun ekli 1 sayılı cetvele ilave edilmesini bu artıştan yararlandırılmasını isteyen SES üyeleri daha yaklaşık 2 hafta önce konuyla ilgili imza kampanyası başlattı.

300 İMZA TOPLANDI

Başlatılan imza kampanyasını sonlandıran SES’liler yaklaşık 300 imza topladı. Toplanan imzalarla birlikte SES Adana Şube binalarında basının karşısına geçerek açıklama yaptı. Açıklamada toplanan imzaların ilk olarak genel merkezlerine gönderileceğini oradan da ülke genelinden gelen imzalarla birlikte bütün dilekçelerin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacağı öğrenildi.

DÜZENLEME YAPILMADI

Çok sayıda sağlık iş kolu çalışanının hazır bulunduğu toplantıda konuşan SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, 24 Haziran seçimlerinde gündeme gelen tüm emekçilerin ek göstergelerin 3600 olacağını şeklindeki konu hakkında bugüne kadar bir düzenleme yapılmadığını söyledi.

HERKES EK GÖSTERGEDEN FAYDALANSIN

31 Mart yerel seçimleri öncesi tekrar konunun gündeme geldiğini belirten Başkan Yüksel, ancak bu kez de yalnız öğretmenlerin programa alındığı ve basında yer alan haberlere göre de polisler ve lisans almış hemşireleri faydalanacağı yazıldığını anlattı. Sendikalarının                                                                   yıllardır her toplu sözleşmede mali haklar bölümün de ek göstergelerin arttırılmasını talep ettiğini dile getiren Yüksel, “Sendikamız iş kolumuzda  çalışan herkesin ek göstergesinden faydalanmasını talep ediyor” dedi.

ÜCRET VE EMEKLİ AYLIĞI ARTACAKTIR

657 Sayılı Kanunun Ekli 1 sayılı cetvelde düzenlenen ek gösterge rakamlarının sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışan tüm emekçileri kapsayacak şekilde en az 3600 ek gösterge alacak şekilde kademeli olarak yükseltilmesini talep ettiklerini dile getiren Yüksel, “Cetvelde yer almayan yardımcı hizmetler sınıfının düzenlenerek 657 sayılı kanunun ekli 1 sayılı cetvele ilave edilmesini bu artıştan yararlandırılmasını istemekteyiz. Ek göstergenin artması ile çalışırken aldığı ücret artacak hem de emekli olunca emekli aylığı da biraz da olsa artacaktır.” diye konuştu.                                                                             

GEÇİNEMİYORLAR

Başkan Yüksel,  sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin açlık sınırın da çalıştığını ve geçinemediğini vurgulayarak, “Onun için ek göstergelerin tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini kapsayacak şekilde en az 3600 ek gösterge alacak şekilde kademeli olarak yükseltilerek yasalaşmalıdır. Sağlık ve sosyal hizmet emekçisi bu ek gösterge yasasının da emeklilik yasası ve yıpranma yasası gibi eşitsiz adaletsiz çıkmaması için SES n başlattığı en düşük ek gösterge 3600 olsun herkese verilsin  talebi ile TBMM başkanlığına sunacağımız imza kampanyası 13.02 2019 tarihin de sona erdi. Topladığımız imzaları bugün TBMM ne sunulmak üzere  sendikamız SES genel merkezine gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

TALEPLERİ SIRALADI

Yüksel taleplerinin olduğunu belirterek bu talepleri şöyle sıraladı;

Yıpranma Payı : İş kolumuzda ki tüm emekçileri ayırım yapmadan kapsasın ,şimdiye kadar ki tüm çalışma süreleri dahil edilsin ,fiili şartı kaldırılsın en düşük yıpranma payı süresi 5 yıla 1 yıl olsun.

Emekli Maaşı: İlave emekli maaşı tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine verilsin, ek ödemeler iki katına çıkarılarak(özellikle sabit döner sermaye payı ödemeleri) maaşlarımızla birlikte emekliliğe yansıtılsın.                                                                    

Sağlıkta Şiddet Yasası : TBMM de bulunan siyasi parti guruplarına sunduğumuz şiddet yapanlara en az 2-4 yıl hapis cezası gibi caydırıcı yasalar çıkarılmalıdır. İşe girerken ki güvenlik soruşturması kriterleri hafifletilmelidir.   SES bu yıpranma payı, emeklilikte maaş artışı ve sağlıkta şiddet yasası tekrar TBMM de görüşülerek sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin istemi doğrultusun da yasalaştırılmalıdır.    

Ek Gösterge :  3600 ek göstergesi  bizim istediğimiz gibi tüm sağlıklı ve sosyal hizmet emekçilerinin faydalanması  ve  en düşük ek gösterge 3600 olmak üzere kademeli  yükseltilmesi  adaletli olarak yasalaşması için   mücadele edeceğiz.                                                                                                                                                                

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.