TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ocak ayında Bin 738 araç trafikten men edildi

Adana’da 2019 yılının Ocak ayında yapılan trafik çalışmalarında 217 Bin 448 aracın kontrolleri yapıldı. Bu araçların Bin 738’i trafikten men edildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2019 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2019 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ocak ayında Bin 738 araç  trafikten men edildi

Abdurrahim Sağ

ADANA (İLKHABER) - Kent genelinde Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri çalışmalarını gece gündüz demeden aralıksız sürdürüyor. 2019 yılının ilk ayında yapılan trafik denetimlerinin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Adana Valiliği gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2019 yılı Ocak ayı içerisinde toplam 217 Bin 448 araç kontrol edildi. Ocak ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı Bin 738 araç trafikten men edilirken, 271 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Alınan tüm etkin önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2019 yılı Ocak ayı içerisinde kent sınırlarında toplam; 652 maddi hasarlı, 369 yaralamalı, 5 ölümlü olmak üzere toplam 1026 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 580 kişi yaralandı, 7 kişi ise hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

“Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, emniyet kemerlerini takmaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 no’lu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.