TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündoğdu’ya zaman yetmedi

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde, Gündoğdu Adana Basketbol Kulübü, Bellona Kayseri Basketbol’a 83-77 yenildi. Maçın ‘en skorer oyuncusu’ 24 sayıyla konuk takımdan Luca Ivankovic oldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2019 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2019 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gündoğdu’ya zaman yetmedi

 Emre EKİCİ

ADANA(İLKHABER)- Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Gündoğdu Adana Basketbol Kulübü, sahasında konuk ettiği Bellona Kayseri Basketbol’a 83-77 yenildi. Ligde oynadığı toplam 18 karşılaşmada 5 galibiyeti bulunan Gündoğdu Adana Basketbol Kulübü, 23 puan ile 12. sırada yer aldı.

Menderes Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Önder Yılmaz, Benhür İrcel, Alican Alıcı’dan oluşan hakem triosu yönetti. Maça hızlı başlayan Bellona Kayseri Basketbol, ilk çeyreği 18-19’luk skorla önde tamamladı.

İkinci çeyrekte iyice oyundan düşen Gündoğdu sayı üretmekte zorlandı. Adana ekibinin oyundan düşmesini iyi değerlendiren Bellona Kayseri Basketbol, skoru 29-43 yaparken, fark da 14 sayıya kadar yükseldi. İlk yarının son dakikalarında Marginean ve Gamze’nin çabaları da sonuçsuz kalınca Gündoğdu Adana Basketbol, maçın ilk yarısında soyunma odasına 43-29’luk farkla girdi.

TESLİM OLDU

Üçüncü çeyrekte ise Bellona Kayseri Basketbol, yaptığı baskıyla farkı bir ara 20 sayıya kadar çıkarttı. Gündoğdu Adana Basketbol Kulübü Tanya Boyd’un etkili oyunu ile oyuna ortak olmaya çalışsa da, konuk takım, ‘Sims-Ibekwe-Ivankovic’ üçlüsü ile rakip potada ardı ardına buldukları sayılarla farkı açtı. Çeyreğin sonlarına doğru hareketlenen Gündoğdu, istediğini elde edemedi ve Bellona Kayseri Basketbol’un 68-45’lik üstünlüğüyle sona erdi.

GÜNDOĞDU KENDİNE GELDİ

Karşılaşmanın son çeyreğinde Gündoğdu oyuna ortak olmaya çalışırken, Bellona Kayseri Basketbol, farkı daha da açabilmek için mücadele etti. Taraftarların yoğun baskısıyla atağa geçen ev sahibi, bulduğu üçlükler ile rakibi Bellona Kayseri Basketbol’a adeta şok yaşattı. ‘Gamze-Boyd-Marginean’ attığı üç sayılık basketler ile farkı 6 sayıya kadar düşürdü. Karşılaşmanın son düdüğüyle birlikte Gündoğdu Adana Basketbol sahadan 83-77’lik skor ile yenik ayrıldı.

Salon: Menderes

Hakemler: Önder Yılmaz, Benhür İrcel, Alican Alıcı

Gündoğdu Adana Basketbol: Boyd 15, Manolya Kurtulmuş 6, Marginean 13, Zeynep Öykü Kalbisağde 3, Bouthors 4, Fatmanur Karakaş 3, Sanem Gamze Zeren 22, Stafford 11 

Bellona Kayseri Basketbol: Sims 21, Meryem Gültekin, Ezgi Manlacı 6, Aysu Yararbaş Yılmaz, Miljkovic, Ivankovic 24, Gizem Sezer 6, Gamze Takmaz, Melike Tuğba Oral 7, Ibekwe 19

1. periyot: 18-19

Devre: 29-43

3. periyot: 45-68

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.