TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özat mağlubiyetle başladı

Her iki takımın Teknik Direktörü yeni takımlarında ilk maçlarına çıktı. Kazanan Fatih Tekke’li İstanbulspor oldu

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2019 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2019 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
 Özat mağlubiyetle başladı

ADANA(İLKHABER) - İSTANBULSPOR: 2- A.DEMİRSPOR: 0

STAT: Esenyurt Necmi Kadıoğlu

HAKEMLER: Atilla Karaoğlan xx, Kamil Çetin xx, Anıl Usta xx

İSTANBULSPOR: Alperen xx, Onur xx, Etoga xx, Ali Aytemur xx, Tuncer xx, Murat xx (Eslem dk. 72 x), Onur Ergün xx, Halil Çolak xx (Arif Morkaya dk. 84 ?), Cajic xx, H.İbrahin Sönmez xx (Görkem dk. 88 ?), İbrahim Yılmaz xx

ADANA DEMİRSPOR: Çağlar xx, Tayyip xx, Rassoul xx, Mitrovic xx, Hakan Bilgiç xx (Batuhan dk. 77 x), Traore xxx, Vedat xx (Legear dk. 54 x), Kaan xx (Levent dk. 64 x), Süleyman xx, Berk xx, Pote xx

GOLLER: İbrahim Yılmaz (dk. 77), H.İbrahim Sönmez (dk. 87) (İstanbulspor)

SARI KARTLAR: H.İbrahim Sönmez, Cajic (İstanbulspor) Vedat , Kaan, Traore ve Mitrovic (Adana Demirspor)

Spor Toto 1. Lig’in 21. haftasında Adana Demirspor, deplasmanda İstanbulspor’a 2-0 mağlup oldu. Bu sonucun ardından İstanbulspor puanını 25'e yükseltirken, Adana Demirspor 30 puanda kaldı.

Mavi-Lacivertliler deplasmanda İstabulspor ile oynadığı karşılaşmanın ilk yarısında başa baş bir oyun sergiledi. Karşılaşma her iki takımında ataklarıyla orta saha şeklinde geçti ve ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıda Adana Demirspor, öne geçmek için Pote ile gol aradı ancak bunda da pek başarılı olamadı. Maçın 77. Dakikasında köşe atışından gelen topu kafayla filelere gönderen İbrahim Halil oldu. BU dakikadan sonra beraberlik için rakip sahada gol arayan Mavi-Lacivertli ekip İstanbulspor defansını geçemedi. Karşılaşmanın 87. Dakikasında ise Tayyip’ih hatasını affetmeyen H.İbrahim Sönmez, şık bir vuruşla takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

EMRE BU KEZ KADRODA YOK!

Adana Demirspor’un, ‘devre arası transfer dönemi’nde Giresunspor’dan kadrosuna kattığı Emre Uğur Uruç, sakatlığı nedeniyle İstanbulspor ile deplasmanda oynanacak olan maçın kadrosuna alınmadı ve tedavisi için Adana’da bırakıldı..

KOSECKİ CEZALI

Mavi Şimşekler, zorlu İstanbul deplasmanına Polonyalı yıldızı Jakub Kosecki’den yoksun maça çıktı.. 29 yaşındaki deneyimli kanat oyuncusu, cezası nedeniyle İstanbulspor ile oynanacak karşılaşmada takımını yalnız bıraktı. Cezası nedeniyle İstanbul’a götürülmeyen ve Adana’da bırakılan Polonyalı futbolcu, burada kendisi için özel olarak hazırlanan çalışma programını uyguladığı öğrenildi..

ANDERSON ‘YABANCI SINIRI’NA TAKILDI

Kadrosunda 10 yabancı futbolcu olan ve bu oyunculardan sadece biri yedek kulübesinde olmak üzere 6’sını kadroya alabilen Mavi Şimşeklerde bu hafta ‘yabancı sınırı’na katılan isim ise, Brezilyalı Anderson Oliveira oldu. ‘Yabancı sınırı’na takılan Brezilyalı futbolcu, Adana’da bırakıldı ve tesislerde kendisi için özel olarak hazırlanan bireysel çalışma programını uyguladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

1. DAK: Pote, ‘santra vuruşu’nda doğrudan topu rakip kaleye ‘şut’ olarak gönderdi; meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı..

9. DAK: Süleyman sağdan ceza sahasına girer girmez ortaladı; rakip savunmanın arasında kalan Pote topa dokunamayınca da mutlak gol kaçtı.

22. DAK: Traore, rakip kaleyi sol çaprazdan gören noktadan gelişine sert vurdu, ancak meşin yuvarlak farklı bir şekilde yandan dışarı çıktı.

32. DAK: Hakan’ın sağdan ortasında Pote rakip savunmaya rağmen iyi yükselip kafayı vurdu, top kaleci Alperen’de kaldı.

40. DAK: Murat’ın Adana Demirspor ceza sahasına soldan gönderdiği topta kaleci Çağlar, penaltı noktası üzerinden meşin yuvarlağı yumruklayarak uzaklaştırdı. Kalan dakikalarda her iki takım da skoru değiştirecek pozisyon bulamayınca ilk yarı da golsüz eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI

48. DAK: Süleyman’ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda Vedat, yerden sert vurdu, ancak top direğin dibinden dışarı çıktı.

66. DAK: Halil İbrahim Sönmez’in sağdan ortasında Halil Çolak, kale sahası ön çizgisinde gelişine sert vurdu ama çerçeveyi tutturamadı.

68. DAK: Ani gelişen atakta Traore, sağ çaprazdan rakip kaleyi görür görmez vurdu, top kalecinin kucağında kaldı.

72. DAK: Rakip kaleyi sağ çaprazdan gören noktada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Traore, doğrudan kaleye gönderdi göndermesine ama top üstten dışarı çıktı.

76. DAK: Cajic’in sağdan pasında bir anda rakip ceza sahasına yönelen İbrahim, bir anda kaleci Çağlar ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda kaleci başarılıydı.

78. DAK: Cajic’in soldan kullandığı köşe vuruşunda bomboş durumdaki İbrahim Yılmaz yükselip kafayı vurdu; top ağlarla buluştu: 1-0.

81. DAK: Pote, rakip kale sahası ön çizgisinde topla buluştu, Beninli futbolcunun vuruşunda araya giren savunma, topun ağlarla buluşmasına izin vermedi.

83. DAK: Halil İbrahim Sönmez, soldan Adana Demirspor ceza sahasına girer girmez vurdu; kaleci Çağlar köşeye giden topa son anda uzanıp topu tokatladı.

87. DAK: Mitrovic’in kafayla kendisine verdiği topta ileri doğru çıkmak isteyen Tayyip’ten meşin yuvarlağı çalan Halil İbrahim Sönmez, kaleci Çağlar’ın solundan topu filelere gönderdi: 2-0.

90. DAK: Levent, rakip ceza sahasının sağ çaprazından kazanılan serbest vuruşta topu doğrudan kaleye gönderdi. Baraja çarpan top, köşeye giderken kaleci Alperen uzanıp, meşin yuvarlağa sahip oldu.

90+1. DAK: Rakip savunmanın uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Berk, bekletmeden vurdu, ancak top direği adeta yalayarak dışarı çıktı.

Kalan dakikalarda başka pozisyon olmayınca, Adana Demirspor İstanbul deplasmanında rakibine 2-0’lık skorla teslim olup, ‘Play-off’ iddiasını da zora soktu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.