TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni, Mardinliler ile bir araya geldi

Seyhan Belediye Başkan Adayı Fikret Yeni, Mardinli İş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bürokratlar ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2019 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2019 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yeni, Mardinliler ile bir araya geldi

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) – Seyhan Belediye Başkan Adayı Fikret Yeni, Mardinli İş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bürokratlar ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Mardinli İş Adamı ve Seyhan Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Mehmet Yalçın tarafından organize edilen toplantı Adana Yüzevler Kebap Salonu’nda gerçekleşti. Burada bir konuşma yapan AK Parti Seyhan Belediye Meclis Üyesi Adayı Mehmet Yalçın, kendilerini kırmayarak davetlerine icabet eden Seyhan Belediye Başkan Adayı Fikret Yeni, Ak Parti İl Başkanı Şerif Güler, Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Akan’a teşekkürlerini sundu. Yalçın, “Yönetim olarak bizi seçtiğiniz için, bize hizmet verme şansını verdiğiniz için sizlere teşekkür ederim.  Seyhan Belediyesi yolunda sizlere başarılar diliyorum inşallah Seyhan Belediyesi’nin mazbatasını hep birlikte alacağız.” dedi.

SEYHAN ADAYI

Fikret Yeni, kendisinin Seyhan Belediye Başkanı adayı olarak gösterildiğini söyleyerek, “İl Başkanlığı görevini yürütürken, Sayın Cumhurbaşkanımızın isteği üzerine Seyhan Belediye Başkanlığı’na Cumhur İttifakı’nın adayı olarak gösterildim. Sizlerin ve Seyhanlıların desteğiyle, Cumhurbaşkanımızın iradesini mahcup etmeyeceğiz” diye konuştu.

EN ZORLANDIĞIM YER MARDİN

Mardin’in sosyal duyarlılığı üst seviyede olan bir memleket olduğunu işaret eden Fikret Yeni, “Ben bu zamana kadar il başkanı olarak 3 tane yönetim yaptım. Bir sürü kongre yaptım. Seyhan Yüreğir kongresini yaptık. Demokrafik yapıya göre aday belirlemede en zorlandığım yer Mardin olmuştur. Hepsi birbirinden kıymetli  ve gerçekten sosyal duyarlılığı üst seviyede olan bir memleketimiz Mardin. Allah hepinizden razı olsun. Gerçekten Mardin  haklı davaya sahip çıkan, haklının arkasında durmayı seven, elinde olan güzellikleri hak edenle paylaşan bir ilimiz. İnançların birleştiği bir şehirdir Mardin. Kültürel anlamda da, inançsal anlamda da insanların kardeşçe yaşadıkları bir şehirdir Mardin. Mardinliler paylaşmayı her zaman eldekinin çoğalması olarak görmüş bir kültürdür. Gerçekten burada siz Mardinliler ile birlikte olmaktan mutlu olduğumu bütün kalbi duygularımla ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

MEHMET YALÇIN LİSTEDE OLACAK

Listesinde Mardinlilerin olacağını dile getiren Başkan Fikret Yeni, Mehmet Yalçın’ın listelerinde olacağını açıklayarak, “Ben yönetim kurulu üyelerimin arasında hep en az 5 tane Mardinli yönetim kurulu üyem olmuştur. Allah nasip etti. Seyhan’ın Belediye Başkan Adayı olarak ortaya çıktık. Burada da belediye meclis üyelerimizi belirlerken, doğal olarak, Seyhan’daki Demokrafik yapıya dikkat etme hassasiyetimiz olması gerektiği bilincindeyiz. Buna bağlı olarak liste çalışması yaparken baktık Seyhan’da en fazla yaşayanlar Karaisalılılar ama Karaisalıların neredeyse iki katı Mardinli arkadaşımızı listeye koyacağız.  Nedeni şu, Mardinli hemşehrilerimiz hassasiyeti en üst seviyede olan ciddi anlamda zaman ayıran toplumsal algıyı ortaya koyma noktasında ciddi anlamda hassasiyet gösteren bir ilimiz. Bu çerçevede inşallah Mehmet Ağabeyle birlikte çalışacağız.

MARDİNLİ SEÇMEN SAYISI

Daha önce il yönetimini kurarken Mehmet Yalçın ile tanıştığını belirterek, “Mehmet Ağabeyin hassasiyetiyle insana güven veren bir kişi olarak il yönetimine almak istedim. Ama kendisi, “başkanım kusura bakmayın ben Seyhan İlçeye söz verdim” dedi. Seyhan’a gitti. Ama şimdi listemizde olacak. Bizim listemizde hak ettiği hassasiyeti gerçek anlamda ortaya koyan kişiler olacak. En fazla Mardinli olacak. Baktığınızda Seyhan’ımızda 60 bin civarında seçmenimiz var Mardinli. Mardin bilmediğimiz bir yer değil, insanı da bilmediğimiz insanlar değil.” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ BİR SEÇİM

Fikret Yeni, bu seçimin önemli bir seçim olduğuna dikkat çekerek, “Mardin’deki bu hassasiyetin ümit ediyorum ki diğer illerimize de sirayet etsin. Burada önemli bir seçime giriyoruz. Önemli bir seçim olmasının sebebi sadece Seyhan’a bir belediye başkanı seçmemiz değil. Tabiri caizse Hak ile Batıl arasında ortaya konulacak bir mücadelenin fitili  ateşlenecek. İnşallah temenni ediyorum ki o fitil de hakkın yanında durma iradesi ilk önce Adana’dan 01 olan ilimizden çıkar. Temenni ediyorum ki ilk öncede Adana’da 15 ilçemiz içerisinde en büyük olan, en  kıymetli olan tabiri caiz ise Adana’yla özdeşleşmiş olan Seyhan ile bu kıvılcımı yakarız. Bunu yaparken sizlerle birlikte yapacağız. Benden sizden ricam Seyhan’da yapılacak olan seçimde Hak ile Batıl arasındaki mücadele olduğunu hem de, bir siyasi ya da ideolojik tercih değil burayı yönetecek Şehrül Emin olacak bir belediye başkanı seçileceğini vatandaşlarımızdan istemeniz. Nihayetinde buraya seçilen bir belediye başkanı eğer enerjisi, Allah korkusu var ise hak ve adalete inanıyorsa, donanımı varsa bu ilçeye Adanamızın yüz akı olması gereken bu ilçeye hizmet etmesi gerekiyor.

ZITLIK VAR

Bakıyorsunuz Adana’nın güneyi ile kuzeyi arasında tam bir zıtlık var. Adaletsizlik var. Seyhan’ın kuzeyinde çıkmaz sokak bulamaz iken Barbaros mahallesinde çıkmaz sokak var.  Bunların tamamı yerel yönetimlerle alakalı. Eğer bir insan seçildikten sonra Şehrül Emin kısasını kendinde görüp hareket ediyorsa bu adaletsizliğe meydan vermez. Seyhan’ın dertleri ile dertlenecek bir belediye başkan adayı lazım. Bu yeter mi yetmez. Seyhan’a enerjisi olan bir belediye başkan adayı lazım. Yani donamını olabilir, bilgisi 10 numara olabilir. Ama irade ortaya koyacak belediye başkanımız iradeyi ortaya koyma takatını kendinde bulamazsa görevini yerine getiremez.” ifadelerini kullandı.

İYİ BİR İNSAN OLABİLİR

CHP’nin adayı Akif Akay ismi üzerinde duran Fikret Yeni,  sözlerini şöyle tamamladı;

“Malumunuz Seyhan’da iki tane aday çıkacak. Cumhur İttifakı’nın adayı olarak ben varım Seyhan’da. Diğer yandan ise adını güya Millet İttifakı koymuşlar ama tam bir illet ittifakı adayı CHP’nin bildiğim kadarıyla Akif Bey kesinleşmiş.  Akif Bey 10 numara bir insan olabilir, dört dörtlük bir insan olabilir ben gıybet yapmak istemiyorum. Çünkü bildiğim bir kötülüğü yok. Ama Akif Bey’i emin olan saat 23:00’dan sonra ayakta bulamazsınız uyur ya. Vücut onu gerektirir. Cenabı Allah’ın yarattığı bu vücut bunu gerektirir.

YÜRÜMEKTE ZORLANIYORDU

Ben gördüm yürümekte zorlanıyordu. Vatandaşlarımızın arasında nasıl olacak. Acaba Seyhan’ı ne kadar biliyor.  Akif Akay ismini duyardım ama hiç sokaklarda görmedim. Ama benim enerjimin Akif Beyden daha yüksek olduğuna inanıyorum. Ben il başkanlığı dönemimden dolayı Seyhan’ı çok iyi tanıyorum. Seyhan’ın sorunlarını Allah  muhafaza Akif Bey kazanırsa sorunları öğrenene kadar ben sorunları çözmüş olurum. Çünkü ben Seyhan’ı biliyorum.”

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI

Toplantıya Ak Parti Belediye Başkan Adayı Fikret Yeni’nin yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Şerif Güler, Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Akan katıldı. Mardin eşrafından ise, Adana Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak, Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Zeki Uyanık, Gazetemiz Yönetim Kurulu Üyesi ve Güney Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Veysel Arslan, Erkan Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hatipoğlu,  Mardin İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Sırrı Hamidi, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Seyhan Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Dalak, Çukurova Halk Eğitim Müdürü Abdülcelil Turgut, MARDAV 2. Başkanı Abdulhalim Özgültekin, Düzoba Dernek Başkanı Emin Dalak, Gelinkayalılar Dernek Başkanı Zeki Turgut,  İş Adamı ve Ak Parti Milletvekili Adayı Muhammed Aksoy, Mardinli iş adamlarından Hikmet Aslan, Ali Uyanık, Şevket Ökmen, Mustafa Kaya, Hasan Erdeve, Barbaros Mahalle Muhtarı Ata Mutlu, Mardinli Şehidimiz olan Şehit Fatih Yeniay’ın Babası Zeki Yeniay ve çok sayıda davetli katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.