TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diş gıcırdatmasına son

Adana Diş Hekimleri Odası, üyelerine ‘Botoks Uygulamaları’ semineri verdi. Seminere konuşmacı olarak katılan İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalından Prof. Dr. Tosun Tosun, “Diş Hekimliğinde kullanılan Botulinum Toksini (Botoks), diş sıkan, diş gıcırtan hastalarda kas gerilmesini azalttığı için verilen zararlar ortadan kalkmaktadır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2019 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2019 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Diş gıcırdatmasına son

ADANA (İLKHABER) - Adana Diş Hekimleri Odası, üyelerine ‘Botoks Uygulamaları’ semineri verdi. Seminere konuşmacı olarak katılan İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalından Prof. Dr. Tosun Tosun, “Diş Hekimliğinde kullanılan Botulinum Toksini (Botoks), diş sıkan, diş gıcırtan hastalarda kas gerilmesini azalttığı için verilen zararlar ortadan kalkmaktadır” dedi.

GÜLER, “DİŞ HEKİMLİĞİ KENDİ İÇERİSİNDE DİNAMİĞİ OLAN MESLEK DALIDIR”

Diş hekimlerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde konuşan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Uzun zamandır farklı konu ve konuşmacılarımızla bilimsel toplantı yapıp, eğitimler verdik. Çünkü diş hekimliği günden güne gelişen, kendi içerisinde bir dinamiği olan meslek dalıdır. Daha önce yaptığımız bilimsel toplantı ve seminerlerle implant uygulamalarında bilgilerimizi güncelledik ve güncellemeye devam ediyoruz. Şimdi de diş hekimliğinin görev ve yetkilerini zorlamadan, bu sınırlar içerisinde kalmak kaydıyla bugün Botulinum Toksini (Botoks) uygulamaları öğreneceğiz. Botulinum Toksin (Botoks) uygulamalarında hastalarımızdan talepler geldiği gibi meslektaşlarımızdan da yoğun ilgi var. Bu konuda bizleri kırmayarak değerli bilgilerini bizlerle paylaşacak olan Tosun hocamıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

TOSUN, “DİŞ GICIRDATMASINA SON”

Diş hekimlerinin 200 senedir aynı metodlarla çalıştığı ama günümüz diş hekimlerinin çok şanslı olduğunu söyleyen İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalından Prof. Dr. Tosun Tosun, “Şanslıyız çünkü bizlerin elinin altında bir çok teknoloji var. Bu yeni teknolojilerden bir tanesi de Botulinum Toksin (Botoks) denilen ilaç. Botulinum Toksin (Botoks) Nüroloji, Ortopedi, Oftalmoloji (Şaşılık, göz kapağı kasları spazmı), Kozmotik, Hiperhidroz tedavilerinde kullanılmaktadır. 2010 yılında kanunda yapılan değişiklikle bizler dişlerin, diş etlerinin ve bunlarla doğrudan bağlantılı olan ağız ve çene dokularının her türlü düzensizliği, hastalığını teşhis ve tedavileriyle hükümlüyüz. Biz diş hekimleri Botulinum Toksin (Botoks) uygulayarak diş sıkmalarını, diş gıcırdatmalarını önleyebildiğimiz gibi buruksizm, çene-yüz bölgesi distonileri, mimik kas problemlerinin estetik açıdan düzeltilmesi, kas spazmları, tikler, tükürük bezleri ile ilgili malfonksiyonlarını da tedavi edebiliriz.” diye konuştu.

Prof. Dr. Tosun Tosun daha sonra katılımcı diş hekimlerinin Botulinum Toksin (Botoks) uygulamaları konusunda merak ettiği soruları yanıtladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.