TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“1969’dan Günümüze MHP” konulu fotoğraf sergisi açıldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türk Siyasi hayatında Milliyetçi Hareket Partisi’nin fevkala de önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2019 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2019 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“1969’dan Günümüze MHP” konulu fotoğraf sergisi açıldı

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)- Milliyetçi Hareket Partisi’nin 50 yıl dönümü nedeniyle “1969’dan Günümüze MHP” konulu fotoğraf sergisi açıldı. MHP’nin 8-9 Şubat 1969 tarihli kuruluş kongresin de çekilen fotoğraflarla, günümüze kadar gelen MHP’nin kentte yaptığı seçim çalışmalarını kapsayan fotoğraflarla ve son 50 yılda kullanılan seçim afişleri Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda açılan sergide yer aldı.

GENİŞ KATILIM

Sergi açılışı MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Avrupa Türk Federasyonu Başkanları, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP İl Başkanı Bünyamin Avcı ve çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleşti. İlk olarak Yalçın ve beraberindekiler sergide yer alan fotoğraf tek tek inceledi. Ardından ise, açılış törenine geçildi. Törende konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın,  partilerinin kuruluşu nedeniyle bu anlamlı sergiyi hazırlayanlara teşekkür ederek sözlerine başladı.

YALÇIN: 50. YILI İDRAK EDİYORUZ

Fotoğraflarla geçmiş 50 yılın kendilerine hatırlatıldığına dikkat çeken Yalçın, “Burada bugün geçmiş 50 yılı idrak ediyoruz ve hatta siyasi hayatımızda geçirdiğimiz son 71 yılı idrak ediyoruz. Sayın Genel Başkanımızın söylediği gibi Türklüğün siyasi camiada vücut bulduğu bir mekanda Türklük bilincini idrak ediyoruz. Biraz evvel arkadaşlarımla sergiyi gezerken, bana sorduklarında çok farklı bir ruh halidir doğru. Çünkü 8-9 Şubat tarihlerinde oluşan kahramanlıklar, bu gün fotoğraflara yansımış bir şekilde bizlere gösterildi, geçmiş 50 yıl bizlere hatırlatıldı. O gün neler düşündüklerini ne yapmaya çalıştıklarını ideallerinin ne olduğunu bir defa daha hatırlama imkanı elde ettik. Dolayısıyla  bir ruh hali.

DAVAYA ADANMIŞLIK

MHP’nin Türk Siyasi hayatında önemli bir yerinin olduğunu savunan Semih Yalçın, “Bildiğiniz gibi Türk Siyasi hayatında MHP’nin fevkala de önemli bir yeri vardır. Bu partinin bu davanın siz değerli kıymetlileri bu gün aramızda olmayan dava arkadaşlarımızın ortaya koydukları mücadele azmiyle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her dönemde bekasını ayakta tutmayı başarabilmişlerdir. Siz dava arkadaşlarımızın ayrı bir misyonu vardır. Davaya adanmışlık, davaya adanmışlığın ömrü. Biraz önce biz fotoğraflarda gördük. Şuan hayatta olmayan arkadaşlarımız davamızın ayakta kalması için mücadele etmişlerdir.  Yaptıkları haklı mücadeleler semeresini vermiştir. Onlar kabirlerinde rahat olsunlar. “ ifadelerini kullandı.

TÜRK MİLLETİNE HİZMET ETMENİN GAYRETİ

MHP’nin nice 50 yıllarda yüz yıllarda Türk Milleti’ne hizmet etmenin gayreti içerisinde olacağını vurgulayan Yalçın, “Şuanda aramızda olan ve ya olmayan ülküdaşlarımız Türk Milliyetçileri rahat olsunlar.  MHP İnşallah burada vücut bulduğu ve yeni kongrelerle halkın karşısına çıktığı gibi, bundan sonraki tarihte de nice 50 yıllarda da, nice yüz yıllarda da büyük Türk Milletine hizmet etmenin gayreti içerisinde olacak. Sadece ve sadece büyük Türk Milletinin mutlu ve müreffeh olması için mücadelelerine devam edecekler bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bugün Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in 15 Temmuz’dan beri uyguladığı siyasetin bugün hangi noktaya geldiğini hep birlikte görüyoruz. Ya bela, ya beka mantığı ile hareket edilmiştir.” diye konuştu.

“İLELEBET PAHİDAR KILACAKTIR” 

Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti Lideri Gazi Mustafa Kemal’in söylediği “ Türk Cumhuriyeti ilelebet pahidar kılacaktır”  sözlerine dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı;

“15 Temmuz’da partisinin genel merkezinde FETÖ ihanetine nasıl karşı çıktığını hep birlikte hep birlikte idrak ettik. O günden buyana takip ettiğimiz siyaset 50 yıllık siyasetimiz inşallah bundan sonra tarihte de Türkiye Cumhuriyeti Lideri Gazi Mustafa Kemal’in söylediği gibi, “İlelebet pahidar kılacaktır”. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin pahidarlığı ile birlikte burada 50 yıl önceki ruh halimizle his etmeye çalıştığımız mistik duygularla aynı temenniyi MHP için diliyorum. Bunu hepinizin katıldığını da biliyorum. Bugün burada 50 yıl öncesini idrak etmek için bir araya geldik. Bu sergiyi birlikte gezdik birlikte açtık.

ÇOK BÜYÜK BİR EMEK

MHP İl Başkanlığı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na sayın Devlet Bahçeli adına, partim adına şükranlarımı onlara sunduğumuzu belirtmek isterim. Allah emeklerini ziyan etmesin. İnşallah burada hatırladıklarımız yeni nesile birer kıymet hükmü olarak idrak edecektir. Yapılan bu çalışma çok büyük bir emek mahsulü olduğunu söylemek isterim.”

 ADANA’DA MİLLİYETÇİ VE ÜRETKEN BELEDİYECİLİK

Milliyetçi Hareket Partisi Kurucu Lideri merhum Alparslan Türkeş Bey’in ve kurucu kahramanların saygıyla anıldığı sergide ev sahibi olarak konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, 1969’da filizlenen Milliyetçi Ülkücü Hareket’in bugün yarım asırlık bir çınara dönüşmüş olmasından ve Adana’da Milliyetçi ve üretken belediyecilik anlayışının hakim olduğu şehirde kutlama programına ev sahipliği yapmaktan dolayı bahtiyar olduğunu ifade etti.

 

  ERDOĞAN VE BAHÇELİ’NİN FOTOĞRAFLARI

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra ise konuklar sergideki fotoğrafları tek tek inceledi. Kimileri ise tarihi değeri bulunan fotoğraflarla hatıra fotoğrafları çektirdi. Sergide Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin el ele tokalaşarak çekildiği fotoğrafta yer aldı. Yoğun bir kalabalığın katıldığı sergi ziyaretçilerini bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.