TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da ‘Muay Thai’ heyecanı

Adana’da 8 Şubat Cuma günü Star Fight Arena Muay Thai turnuvası gerçekleştirilecek. ASKİ Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak turnuvada 6 ülkeden 14 sporcu ringde kozlarını paylaşacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2019 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2019 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana’da ‘Muay Thai’ heyecanı

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Adana’yı Muay Thai heyecanı sardı. Geçtiğimiz Kasım ayında ilki yapılan Star Fight Arena Muay Thai turnuvasının ikincisi 08 Şubat 2019 tarihinde Adana Aski Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak. Adana Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda yapılacak olan gecede, 7 karşılaşma yapılacak ve Türkiye, Almanya, Azerbaycan, İran, Gürcistan ve Portekiz’den Dünya ve Avrupa şampiyonları ringe çıkacak.

Organizasyon öncesi Türkiye Muay Thai Federasyonu Genel Koordinatörü Hakan Şahade, Adana Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü ve İl Müdürü Halit Yılmazel ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Dairesi Şube Müdürü Kadir Gül basın toplantısı düzenledi.

7 KARŞILAŞMADA, 6 ÜLKE YARIŞACAK

Kaburgacı yaşar Usta’da düzenlene toplantıda konuşan Türkiye Muay Thai Federasyonu Genel Koordinatörü Hakan Şahade, dünyanın birçok ülkesinden şampiyonları Adana'da buluşturacaklarını söyledi. Katılımcı ülkeler hakkında bilgi veren Şahade, “Adana Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda yapılacak olan Star Fight Arena Muay Thai gecesi 08 Şubat 2019 tarihinde Adana Aski Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak. Gecede 7 karşılaşma yapılacak ve Türkiye, Almanya, Azerbaycan, İran, Gürcistan ve Portekiz’den Dünya ve Avrupa şampiyonları ringe çıkacak” dedi.

BİR BAYAN, BİR ERKEK MÜSABAKASI

Ringe çıkacak sporculara da değinen Şahade, “Bölgenin en kapsamlı ve büyük Muay Thai organizasyonunda 91 kiloda Adanalı sporcu olan Dünya Şampiyonu Kerem Şahade, kendi evinde İranlı Bahman Zad ile, 60 kiloda yine Adanalı Avrupa Şampiyonu sporcu Yahya Gökalp Azeri Uğur Memedov ile, 86 kiloda Dünya Şampiyonu Serdar Yiğit Eroğlu Almanya’nın en iyi sporcularından Florian Kroger ile, 75 kiloda Mükremin Güler Azeri Yusif Memedoz ile, Dünya Şampiyonu Funda Alkayış Portekizli Melissa Mendes ile karşı karşıya gelecek. Ayrıca Büyük Rövanş karşılaşmaları yapacak olan ‘Bir bayan, bir erkek’ müsabakası olarak; 60 kiloda İlknur Kurt, Sultan Ünal’a karşı, 67 kiloda Furkan Semih Karabağ, Onur Şeker’e karşı nefesleri kesecek olan mücadele ile karşı karşıya gelecekler” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ, SPORCULARI DAHA İYİ TANITMAK”

Amaçlarının sporcuların daha iyi tanınması olduğunu belirten Şahade, “Dünyanın 132 ülkesinde yapılan ve çok popüler bir spor dalı olan Muay Thai sporunu artık ülkemizde herkes tanıyor ve gün geçtikçe bu gibi organizasyonlarla daha da gelişim sağlanıyor. Amacımız; ülkemizdeki başarılı milli sporcularımızı yapılan maçlarla en iyi yerlere taşıyarak, sporcularımızın tanınmasını ve daha iyi yerlere gelmelerini sağlamaktır” ifadesi kullandı.

Girişlerin ücretsiz olduğunu belirten ve Adanalıları geceye davet eden Türkiye Muay Thai Federasyonu Genel Koordinatörü Hakan Şahade, şöyle konuştu;

“Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Star Fight Arena Spor Kulübü sponsorluğunda sporu ve sporcuyu destekleriyle güzel bir organizasyon yapacağız. Yaklaşık 3 aydır bu güzel geceyi kentimize kazandırmak için mücadele ettik. Yaklaşık 4 bin kişilik bir katılım bekliyoruz. Adana ilimizin bu sporu sevdiğini gördük. 3 Kasımda bu organizasyonun ilkini yaptık ve beklentimiz ikincisinde daha büyük bir katılımın olmasıdır. Girişler ücretsizdir.

“DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR”

Bu bağlamda ülkemizin ve şehrimizin tanıtımı için bu organizasyonun Adana’da yapılmasında desteklerini esirgemeyen sporun ve sporcunun dostu Adana Valisi Mahmut Demirtaş’a, her zaman yanımızda olan ve ana sponsurluk yaparak çok büyük destek veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Acar’a, Adana Gençlik ve Spor İl Müdür Abdulkadir Ataşbak’a, Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Daire Başkanı Halil Hızlısoy’a, Spor Şube Müdürü Kadir Gül’e ve ACUN Medya ailesine destekleri için teşekkür ediyorum”

Adana Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü ve İl Müdürü Halit Yılmazel ise 3 Kasımda ilki yapılan organizasyonun ikincisinin önemine değinerek, “3 kasımda yaptığımız muay thai şölenine yoğun bir ilgi oldu. Bu ilgi ile birlikte şimdi ikincisini düzenliyoruz. Ulusal başarıları olan ve uluslararası sporcuları şehrimize davet ettik. Spor adına güzel bir muay thai gecesi olacak. Tüm Adanalıları gecemize bekliyoruz. Bizlere destek verenlere teşekküre diyoruz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Dairesi Şube Müdürü Kadir Gül de, organizasyonda yer aldıklarının önemini belirterek, “Geçtiğimiz 3 Kasım tarihinde ilkini gerçekleştirdiğimiz Star Fight Arena Muay Thai turnuvasının tadı damağımızda kaldı. Dolayısıyla ikincisinin de olması için gerekli çalışmalar yapıldı ve onu da gerçekleştirmenin onurunu, gururunu yaşıyoruz. Dövüş sporlarının içerisinde en muteber yere sahip olan Muay Thai sporuna Adana’nın ev sahipliği yapması kentimiz tarafından sevinçle karşılanıyor. Büyükşehir belediyesi olarak bu güzel geceye, güzel organizasyonda yer almaktan mutluyuz. Tüm kentimizi bu güzle geceye bekliyoruz” ifadesi kullandı.

Son olarak söz alan Kaburgacı yaşar Usta, organizasyona her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, “Kentimiz böyle güzel bir organizasyonu kazandıran ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Biz elimizden geldiğince böyle güzel organizasyonlara destek vermeye hazırız. Kendim futbolu çok severim. İlk defa Muay Thai izledim ve onda aldığım keyfi futbolda almadım. İkincisinde de yerimizi alacağız. Tüm Adanalıları bekliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.