TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Tehlike Altındaki Avukatlar Günü’nde avukatlardan açıklama

Adana Barosu Avukat Hakları Merkezi tarafından 24 Ocak Dünya Tehlike Altındaki Avukatlar nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2019 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2019 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Dünya Tehlike Altındaki Avukatlar  Günü’nde avukatlardan açıklama

Mehmet Emin Akçay

ADANA (İLKHABER)- Adana Adliyesi önünde düzenlenen basın açıklamasını Adana Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Sabahattin Gümüş yaptı. Tehlikedeki Avukat Günü’nün bütün dünyada baskı altında olup zulüm ve işkence gören avukatlara dikkat çekilen gün olduğunu öne süren Gümüş, “Bütün bu baskıların yanında cinayetler ve kaybetmeler de ne yazık ki sıra dışı değildir. Avukatları hedef alan bütün bu öfkenin tek nedeni, bu avukatların en çok ihtiyaç duyuldukları yerlerde işlerini yapmaları ve mesleki yükümlülüklerini yerine getirmeleridir.” dedi.

 Her yıl 24 Ocak günü avukat örgütlerinin, bu günü belirli bir ülkede tehlike altında olan avukatlara adadığını dile getiren Gümüş, “2010 İran, 2012 Türkiye, 2013 İspanya, 2014 Kolombiya, 2015 Filipinler, 2016 Honduras, 2017 Çin ve Mısır, 2018 Mısır’a adandı. Tehlike Altındaki Avukatlar Günü; Avrupalı Demokrat Avukatlar (AED)  tarafından 2010 yılında ilan edilmiştir. O günden bu yana, 24 Ocak günü Avrupalı Demokrat Avukatlar (AED) ve Demokrasi ve Dünyada İnsan Hakları İçin Avrupalı Demokratik Avukatlar Birliği tarafından ortak olarak örgütlenmektedir. Başka birçok hukuk örgütü ve barolar da bu projeyi desteklemektedir. 2019 yılında Tehlikedeki Avukatlar Günü, Türkiye'deki tehlike altındaki avukatlara odaklanmaktadır.” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.