TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Askeri 5 mahrem imam yakalandı

Adana'da 11 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda 37'si tutuklanan 49 FETÖ mensubu askerin mahrem imamı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 5 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2019 08:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2019 08:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Askeri 5 mahrem imam yakalandı

Abdurrahim SAĞ

ADANA (İLKHABER) –  İtirafçı olan 3'ü ise adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, silahlı terör örgütü ‘FETÖ/PDY’nin askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 42’si muvazzaf, 7’si emekli ve 3’ü de KHK ile ordudan ihraç edilen toplam 52 asker deşifre oldu. 15 Temmuz’daki ‘kanlı darbe girişimi’ sonrasında örgütle bağlantılarını kesmeyip, büyük bir gizlilik içinde hareket eden ve hala TSK bünyesindeki albay, hakim yarbay, binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen ve astsubay rütbesindeki askerlerin yakalanması için 11 Ocak’ta operasyon düzenlendi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Adana merkezli 20 ilde daha önceden belirlenen adreslere şafak vakti şok baskınlar düzenledi.

Operasyonda; bir albay, bir hakim yarbay, 2 binbaşı, 2 yüzbaşı, 2 üsteğmen, 35 astsubay ve 9 uzman çavuş rütbesindeki 42 zanlıdan 39’u kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Tam 6 gün boyunca emniyette sorgulanan zanlılardan 37’si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 12’si de ‘adli kontrol şartı’ ile serbest kaldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.