TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitki çaylarının bilinçsizce kullanılmasına dikkat!

Kış mevsiminin kendini iyice hissettirmesi ile birlikte grip ve soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıklarda da artış gözlenmeye başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2019 05:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2019 05:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bitki çaylarının bilinçsizce kullanılmasına dikkat!

(ÖZEL HABER)

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Bu soğuk günlerde vatandaşlar doktorların tavsiyelerinin yanında bitkisel karışım çayları da kullanarak hastalıklarla mücadele etmeye çalışıyor.

Bitki çaylarının yanlış kullanılmaması konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, kötü sonuçların da ortaya çıkabileceğini söylüyor. Bitki çaylarının bilinçsiz kullanılması konusunda uyarılarda bulunan Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, kontrolsüz olarak bilinçsizce tüketilen bazı ürünlerin çeşitli sağlık problemlerine neden olabileceğini söyledi.

“SOĞUK HAVALARDA BESLENMEYE DİKKAT EDİN”

Özellikle açıkta satılan ve tüketilmeden önce temizlenemeyen ürünlerin toza, hava kirliliğinden kaynaklı bulaşan kimyasallara maruz kalabileceğine değinen Alparslan şu uyarılarda bulundu;

“Ocak ayı ile birlikte kış mevsimi iyice kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan çocuk ve yaşlılar birçok hastalıkla karşı karşıya kaldı diyebiliriz. Ancak soğuk havalarda gerek beslenmemiz ve gerekse gıda güvenliği konusuna çok dikkat etmek lazım.

SAĞLIK HASSAS BİR KONU

Kış aylarında en fazla karşılaştığımız hastalıklar; soğuk algınlığı, nezle ve grip olarak sıralayabiliriz. Günümüzde bu gibi hastalıklarda genellikle ilk başvurduğumuz bitki çayları oluyor. Ancak bu konu hassas bir konu ve çok dikkatli olunması gerekiyor.

AMBALAJLI ÜRÜNLERİ TERCİH EDİN

Bitki çaylarının açıkta satılanları yerine kapalı ambalajlarda olanlarının tercih edilmesi gerekir. Çünkü açıkta satılan ve tüketilmeden temizlenemeyen bu tür ürünlerin toza, hava kirliliğinden kaynaklı bulaşan kimyasallara maruz kalabileceğini unutmamalıyız.

Açıkta satılan ürünlerin kullanım amacına dair etkinliği, tazeliği ile doğrudan ilgili olduğu halde bu şekilde satıldığında üretim ve son tüketim tarihlerini öğrenmemiz mümkün değildir.

FAYDA BEKLERKEN, ZARAR GÖREBİLİRSİNİZ

Ayrıca bunun yanı sıra çeşitli hastalıklara iyi geldiği söylenen ancak bilimsel herhangi bir veriye dayanmayan bitkisel karışımlarda ilaç etken maddesi bulunabileceğini dolayısı ile bu tür kimyasalların kontrolsüz olarak bilinçsizce tüketilmesinin çeşitli sağlık problemlerine neden olabileceğini unutmamalıyız.

MEVSİMSEL SEBZE VE MEYVE TERCİİH EDİN

Soğuk havalarda mevsimsel meyve ve sebzeleri tüketmek sağlık açısından yararlı olacaktır. Kış aylarında genellikle C vitamini bakımından zengin gıdaların tüketimi çok fayda sağlayacaktır. Çünkü C vitamininin özellikle soğuk algınlıklarına karşı vücut direncimizi ve bağışıklık sistemimizi güçlendirici özelliği olduğu bilinmektedir.

C vitaminince zengin gıdalardan narenciye ürünlerini ise bölgemizde her zaman taze olarak hem de uygun maliyetle temin edebilmemiz mümkünken bu olanaktan faydalanmalıyız”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.