TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ödüller sahiplerini buldu

Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlen Anneler Günü Şiir Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2018 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2018 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ödüller sahiplerini buldu

Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlen Anneler Günü Şiir Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlen Anneler Günü Şiir Yarışması sonuçları açıklandı. Bu yıl yedincisi düzenlenen ‘Anne’ konulu şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

ÇED Başkanı Halise Tekbaş, anneliğin dünyanın en saf ve en güzel duygusu olduğunu söyledi. Anneliği “besleyen, büyüten, sabır, sadakat, sevgi, hoşgörü, fedakârlık” gibi kavramlarla tarif eden Tekbaş, “Aranızdaki bağın farkına onun karnındayken varırsınız. Sonra sizi alır kucağına; o zaman anlarsınız ki çarpan iki kalp var. Biri sizin, diğeri annenizin kalbi.”dedi. Bütün annelerin dünyanın en güzel anneleri olduğunu ifade eden Tekbaş, hayatın vazgeçilmezi insanlar için tertipledikleri şiir yarışmasını geleneksel hale getirdiklerini kaydetti. Tekbaş, “Biz de hayatımızın vazgeçilmezi annelerimiz için şiir yarışması düzenledik ve yedincisini yapmış bulunmaktayız.

Tekbaş, yüzlerce eserin jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek dereceye girenlerin belirlendiğini aktardı. Annelere yönelik yarışmaya katılımın fazla olmasının sevincini yaşadıklarını kaydeden Tekbaş, "Türk Edebiyatı’na katkı koymak ve yeni edebiyatçılara, şairlere yol açmaktır bizim amacımız. Yüzlerce şairin katıldığı yarışmada dereceye girenleri kutluyorum. Birbirinden değerli katılımcılara, gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda Aydın Söke’den (Dağ gülü) Rumuzuyla Şair Abdulkadir Güler, (Senden Uzakta) isimli şiiriyle birinciliği elde etti. Ödülünü Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Arslan’ın elinden aldı.

İkinciliği Mersin’den (Gülüzar) Rumuzuyla Meryem Özdemir, (ANA) isimli şiiriyle Ödülünü CHP Seyhan İlçe Yöneticisi Haydar Çağlar’ın  elinden aldı.

Üçüncülüğü yine Mersin’den  (Mor Menekşe) Rumuzuyla Solgun Bahar şiiriyle Handan UçakTunca, ödülünü ÇED Onursal Başkanı ve Azerbaycanli şair İlgar Türkoğlu’nun elinden aldı.

Kalabalık katılımın olduğu büyük bir heyecan ve coşkuyla yapılan ödül törenine ilgi oldukça fazlaydı.

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.