TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gül Fennibilek’le hayata estetik bir dokunuş

Farklı ve özgüveni yüksek bir kadın Gül Fennibilek. Bir medical doktor aslında. Ancak asıl işinin yanında o kadar çok uğraşı var ki… Şarkı söylüyor örneğin, bateri çalıyor, tenis oynuyor, dans ediyor, plates yapıyor. Durum böyle olunca da onunla yapılan röportajlar çok farklı konulara yelken açıyor. Biz de öyle yaptık. Sağlıktan spora, müzikten dansa her şeyi sorduk.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2017 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2017 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gül Fennibilek’le hayata estetik bir dokunuş

Gül Fennibilek’le hayata estetik bir dokunuş

 

Murat YILDIRIM

Farklı ve özgüveni yüksek bir kadın Gül Fennibilek. Bir medical doktor aslında. Ancak asıl işinin yanında o kadar çok uğraşı var ki… Şarkı söylüyor örneğin, bateri çalıyor, tenis oynuyor, dans ediyor, plates yapıyor. Durum böyle olunca da onunla yapılan röportajlar çok farklı konulara yelken açıyor. Biz de öyle yaptık. Sağlıktan spora, müzikten dansa her şeyi sorduk.

Sizi tüm Adana tanıyor neredeyse. Hatta Türkiye’nin de izlediği bir isim oldunuz bir yarışma sayesinde. Çok yönünüz var. Onlara geçeceğiz ama öncelikle Gül Fennibilek’in yaptığı asıl iş nedir?

Benim asıl mesleğim doktorluk. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. 18 yıllık doktorum. 15 yıldır da medikal estetik hekimliği yapıyorum. Bu bölüm nedir diye sorarsanız cerrahi dışında tüm estetik ve güzellik işlem ve tedavileri içeren bir bölüm. Tıp fakültesine girdiğimden itibaren tek istediğim bölüm bu olmuştur. İşimi çok severek yapmam bundandır.

Kadınlar size güzelleşmek için mi geliyor sağlık için mi? En çok talep edilen estetik ya da rötuşlar nelerdir?

Genelde güzelleşmek veya genç görünmek için geliyorlar. Tabi sağlıklı görünmek veya sağlık problemleri için gelen de var. Örneğin kılcal damar sorunu olan pek çok kişi estetik görüntü yanında bu dolaşım sorununun sebep olduğu ağrılar için de geliyor. Ya da zayıflama için gelen hastalarım da bir anlamda sağlık için  geliyor. Çünkü obezite de en nihayetinde bir sağlık sorunu ve bunun getirdiği başka sağlık problemleri de yaratabiliyor. Örneğin kalp, damar, dolaşım veya ortopedik sorunlar gibi. 
 Bana en çok cilt yenileme, yüzde oluşan çizgi kırışık ve sarkma nedeniyle geliyorlar. Mevsime göre değişmekle beraber leke, akne ve zayıflama için gelen de oldukça fazla.

Kadınlar dedik ama erkekler için de hizmet veriyor musunuz?

Elbette erkekler de bu işlemler için geliyor. Özellikle 3-4 yıldır erkelerden giderek artan bir talep var. Fakat daha çok belli olmayacak ve çok doğal görünecek işlemleri tercih ediyorlar.

Kliniğinizde ne tür hizmetler sunuyorsunuz?

Öncelikle dolgu, botox, PRP, altın iğneli Rf, İple askı yöntemleri, cilt sıkılaştırma, green peel , leke tedavileri, mezolifting, lazerle cilt yenileme, ciltte gözenek küçültme, gençlik aşısı, nem aşısi, selülit tedavisinde smoothliner, zayıflamada kavitasyon, Rf, vakumterapi, mezoterapi, kılcal damar tedavisi, rozasea tedavisi, lazer epilasyon,kalıcı makyaj ve çok yakında hidrodermabrazyon ve plazma enerjisi ile çeşitli tedaviler olacak..

Bana göre günümüz kadınları birbirine çok benziyor. Aynı tür kaş, benzer botokslar, dolgular vs. Sanki kadınlar doğal güzelliklerinden uzaklaşıp birbirine benzer hale mi geliyorlar?

Bunun nedenini ben kısaca anlatayım. Günümüzdeki medikal estetik eğitimleri bir tek teknikle anlatılır. Doktor tarafından uygulanan sadece anlatılan gibi uygulanırsa  elbette herkes birbirine benzer. Halbuki herkesin yüz anatomisi birbirinden farklıdır. Herkese aynı açılarla aynı dozlar uygulanmaz. Her gelenin  yüz yapısı ve karakterine uygun olmalı yaptığımız tüm işlemler. İhtiyaç iyi belirlenmeli. Bu noktada iş doktorun kendisine düşer. Kendini geliştirebilmiş ve estetik bakışının iyi olması önemli.

Sizce bir kadın hangi durumlarda estetik kaygısı yaşamalıdır ve size başvurmalıdır?

Estetik kaygısı yaşanması gereken durumlar demeyelim ama ne zaman estetik uygulamalara başlamalı diyelim. Çünkü önemli olan kişinin kendi yüz ve vücuduyla gerçekten barışık olması. Ciltte estetik uygulamalara gelince, kişi bence özellikle 25-30 yaşlarında ciltte yavaş yavaş gevşeme ve kırışık fark eder. Mutlaka hemen botox dolgu veya askı yaptırması gerekmiyor. Cilt nemini artıran mezoterapiler ve özel bakımlarla başlayabilir. Bu işlemler cilt yaşlanmasını geciktirir. 30 yaşlarından sonra da muhtemelen duruma göre değişmekle beraber botox dolgu ve ip askılar yapılabilir. Tabi cildin leke ve akne gibi problemleri varsa bu tedaviler yaşla sınırlı değildir.

Sizin ayrıca farklı yönleriniz de var demiştik. Örneğin müzikle çok ilgilisiniz. Bateri çalıyorsunuz. O Ses Türkiye’ye katılıyorsunuz. Doktor kimliğinizle bu yönlerinizi bir potada eritmek zor oluyor mu? Ya da eleştiri aldığınız oluyor mu?

Müzik artık benim hayatımın bir parçası. Onsuz olmaz. Kendi işimle beraber müzikle uğraşmak benim için hiç zor olmadı. Tam tersi beni motive etti her zaman. Çünkü müzik bir ritm. Hayatın ritmi gibi. İnişli çıkışlı.  Bu yüzden müzik, tüm duyularımı doyuran bir uğraş oldu benim için. Yaptığım meslek de bir sanat aslında. Hem de capcanlı bir sanat. Ve sonuçta duygusal ve görsel bir mutluluk yaratıyorum bir yandan. Bu yüzden işimi de müzik yapmayı da çok seviyorum.. Eleştirilere gelince hiç eleştiri almadım şimdiye kadar. Sadece insanlarda şaşkınlık oluyor. Fakat eleştiri alsam da benim umurumda değil desem ayıp mı ederim sizce. İnsanlara örnek oluyorum işte. İnandığınız her şeyi her yaşta her koşulda yapabilirsiniz demek istiyorum. Eleştiri alsam ne olacak ki. O Ses Türkiye'ye kendimi denemek için gittim.Çünkü eğitim almadan sahne aldım arada bir. Çok merak ediyordum orda ne olacağını. Çok heyecanlandım. Ama neyse ki hadise döndü. Bu sene tekrar gidip hepsini döndürmek istiyorum olursa. Hayırlısı bakalım. Bana da keyifli zamanlar geçirmek nasip olur umarım.

Kendinize estetik ya da düzeltmeler yapıyor musunuz ya da başvurduğunuz uzmanlar var mı?

Yüzüme evet tabi ki küçük düzeltmeler yaptırıyorum. Sonuçta 74  doğumluyum. Yaşla birlikte bazı sıkıntılar olabiliyor. Bir de kimse görmese de işim gereği küçük ayrıntıları bile görüyorum kendimde. Şans olarak genetik yapım iyi diye düşünüyorum. Fakat  bunun üzerine de cildimi korumayı ve iyi bakmayı bildim sanıyorum. Vücutta herhangi bir şey yaptırmıyorum ama yıllardır iyi spor yaptım. Tenis fitness . Zaten aynı zamanda pilates eğitmeniyim. Son zamanlarda pole dans (direk dansı) ile uğraşıyorum. Çok iyi bir denge ve güç gerektiriyor. Kesinlikle çok keyifli. Ve iyi gidiyor.

Günümüzde yanlış ve hijyen olmayan ortamlarda yapılan operasyonlar dehşet boyutlara ulaşabiliyor. Hatta basına da yansıyan dudak botoksunu siz düzelttiniz sanırım. Nelere dikkat edilmeli?

Evet son günlerde medyada çok gündemde olan dudak dolgu mağduru hemşire hanımı ben tedavi ettim. Bana geldiğinde bu olaydan haberim yoktu. Evet bu tür yanlış uygulama mağdurları hep geliyor ama bu kadar dramatik olanı görmemiştim.. Tedavisini 1,5-2 ayda bitirdik. Çok şükür ki şu an gayet iyi durumda. Bu tedaviden sonra Türkiye’nin her yerinden mesajlar alıyorum. Mağduriyetleri genelde yanlış kişiler tarafından yapılmış yanlış uygulamalar nedeniyle oluyor. Bu tür durumlara düşülmemesi için kişilerin mutlaka bir doktora işlem yaptırmaları ve iyi araştırmalarını tavsiye ederim. Doktorla her ayrıntıyı konuşmaları gerektiği ve elbette hijyenik şartlara da dikkat edilmesi gerektiğini de eklemeliyim.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.