TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyaya mesaj veren düğün

Muhteşem bir düğünle hayatını birleştiren Süryani Sevgi Gül Levent Çiftçi, iki beyaz güvercini barış ve kardeşlik için gök yüzüne saldı

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2017 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Dünyaya mesaj veren düğün

Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) - Herkes tarafından   sevilen ve sayılan Mardinspor’un eski ünlü futbolcularından  Süryani kuyumcu  Suphi Gül’ün İngilizce öğretmeni kızı Sevgi Gül ile  merhum  Halis Çiftçi’nin  oğlu Levent Çiftçi, düzenlenen muhteşem bir düğün töreniyle evliler kervanına katılırken, düğünde her dinden ve her dilden davetlinin olması düğünü daha da renklendirdi. Ortaya çıkan kardeşlik tablosu dünya ülkelerine anlamlı mesaj olarak algılandı.

Genç çiftin nikahı önce tarihi Kırklar Kilisesi’nde Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ile Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel  Akyüz tarafından kıyıldıktan sonra akşam üzeri tüm aile fertleri ile her iki ailesinin arkadaşları Müslüman, Hıristiyan, Ermeni vesaire dinlerden oluşan geniş katılımlı davetli huzurunda Sevgi Gül ile Levent Çiftçi alkışlar altında  Hilton Oteli’nde  dillere destan muhteşem bir düğünle dünya evine girdiler. Genç çiftin nikah şahitliğini ise Bülent Çifçi, Meyda  Çifçi, Hiktorya Özaltın yaptı.

Zılgıtlar arasında yapılan nikahtan sonra Türkiye’nin ve Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen iki ailenin akrabaları Türk düğünü özlemini de gidermenin mutluluğunu yaşarken, özellikle gelin ve damadın Mardin’in milli oyunu “Reyhani” oyununu büyük bir ustalıkla icra etmeleri büyük takdir ve alkış topladı.

Gelin Sevgi Gül ile damat Levent Çifçi “Ailelerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah her seveni mutlu etsin.” diye teşekkür ettiler.

“BARIŞ VE KARDEŞLİK GÜVERCİNLERİ UÇURDULAR”

Gelin Sevgi Gül ile Damat Levent Çiftçi, ” Başta ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere dünya ülkelerine birlik, beraberlik, kardeşlik ve mutluluklar dilemek için güvercinlerimizi beraberimizde getirerek barış için uçurtmaya sözü vermiştik. İnsanlar mutlu olmaları gerekirken neden birbirlerini silahla öldürüyor, neden kardeşçe yaşamıyoruz? Birbirimizle alıp veremediğimiz nedir? Dünya ülkeleri kendilerini medeniyet ve gelişmişlikten bahsederken neden terör estiriyorlar? Mutluluk varken neden gençler üzülsün? Biz Süryani gelin ve damat olarak bütün dünya ülkelerini barışa ve kardeşliğe çağırıyor ve bu iki beyaz güvercini dünya  kardeşliği için uçuruyoruz.” dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.