TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dikkat eksikliğini dikkate alın

Hemen hemen tüm ailelerin önemli bir sorunu dikkat eksikliği ve hiperaktivite. Özellikle son yıllarda giderek artan bu sorunun çözümünde şimdi biorezonans yöntemi de devreye girdi. Konuyla ilgili olarak Biorezonans Uzmanı Dr. Doğanay Kürkçü ile konuştuk.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2017 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2017 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Dikkat eksikliğini dikkate alın

Dikkat eksikliğini dikkate alın

 

 

RÖPORTAJ: MURAT YILDIRIM

 

Dikkat eksikliği olan çocuklarda neler gözlemlenir?

 

Günümüzde her kültür ve toplumda çocukların önemli bir bölümünde dikkat eksikliği, aşırı hareketlilik gözlemlenmektedir. Belirtiler 4-5 yaşlarında belirginleşir. Bazı çocuklar ise bebekliklerinden itibaren huysuzlukları, az uyumaları ve az yemeleri ile dikkat çekerler. 
Erkek çocuklarda kız çocuklara oranla 3 kez daha fazladır. Okulun hemen her sınıfında bu soruna sahip bir-iki öğrenciye rastlanabilir. 

 

Dikkat eksikliği ne zaman belirginleşir

 

Çocukta dikkat kusuru özellikle eğitim hayatının başlamasıyla belirginleşir. Okul öncesi dönemde de her şeyden çabuk sıkılan ve bıkan bu çocuklar, oyuncaklardan dahi sıkılıp onları parçalamayı tercih edebilirler. Okula gitmeye başladığında öğrenmeye karşı ilgisizdirler. Ödev yapmayı sevmezler. Masanın başına oturamaz, otursalar dahi tuvalete gitme, su içme gibi bahanelerle sık sık masa başından kalkarlar. Anne/babayı ders çalışırken sürekli yanlarında isterler. Üzerilerine aldıkları bir işi bitirmekte zorlanır, bir işi bitirmeden hemen diğerine geçerler.

 

Dikkat eksikliğinin belirtileri nelerdir?

Kendileriyle konuşulduğunda sanki konuşanı dinlemiyormuş görüntüsü verirler. Bir komutu ancak birkaç defa söyledikten sonra yerine getirebilirler. Bu çocuklarda genellikle kendine güvensizlik de mevcuttur. Sınıfta dersi takip etmekte zorlanırlar. Dışarıdan gelen uyarılarla dikkatleri çabuk dağılır. Ders sırasında elindeki kalem, oyuncak gibi malzemelerle uğraşır, dersi takip edemezler, sıkılırlar ve sınıfın da dikkatini dağıtırlar.

 

Dikkat eksikliği ve hiperaktivitenin  nedenleri nelerdir?

Annelerin hamilelikte ilaca maruz kalmış olmaları, enfeksiyonlu hastalıkları, zor doğumları, genetik faktörler çocuklarda dikkat eksikliğine neden olabilmektedir.
Ağır metal (cıva, alüminyum.. ) zehirlenmeleri, bazı aşılar, kortizonlu ilaçlar, ruhsal travmalar, gıda entoleransları, alerjiler, beslenme yetersizlikleri de hiperaktivite ve dikkat eksikliğinin tetikleyicileridir. Cep telefonları, bilgisayarlar, televizyonlar, elektronik oyunların yaydığı elektromanyetik kirlenmenin de çocukların sinir sistemini etkileyip küçümsenemeyecek oranda dikkat eksikliğine nedeni olduğu artık kanıtlanmıştır.

 

Biorezonans yöntemiyle nasıl tedavi edilebilir?

Her çocuğa özel programlanan Biorezonans terapilerinin etkileri memnuniyet vericidir. Biorezonans testleri çocuklarda DEHB’e neden olabilecek gizli alerjileri, gıda entoleranslarını, ağır metal zehirlenmelerini kolaylıkla saptamaktadır. Her çocuğun metabolizmasına özel beslenme rejimleri ile (casein, fosfat, gluten, laktoz perhizi gibi) birlikte uygulanan biorezonans terapileri metabolizmayı kuvvetlendirir. Toksin ve eski aşı kalıntılarını temizler, salgılama fonksiyonlarını düzene sokar. Elektromanyetik kirlenme ve ağır metalleri vücuttan uzaklaştırır.
Böylece çocukların vücudları kronik enfeksiyonlardan, alerjilerden ve entoleranslardan arındırılmış olur. Bu engeller kalktığında DEHB'de önemli iyileşmeler kaydedilmektedir.

 

Doğanay Kürkçü kimdir?

1966 doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Konya’da tamamladım. 1992 yılında tıp fakültesinden mezun olduktan sonra Düzce Yahyalar Köyü’nde 1 yıl mecburi hizmet yaptım.

1993-2001 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatta çalıştım. 2002 yılında İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda başladığım Adli Tıp Uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra 2006 yılında Adalet Bakanlığı Adana Adli Tıp Grup Başkanlığı’nda çalışmaya başladım.2014 yılında emekli olup Adli Tıp Kurumu’ndan ayrıldım.

22 yıllık doktorluk mesleğimde modern tıbbın tedavilerde, sadece belirtilerin ortadan kaldırılmaya çalışılması ve kalıcı tedavi seçeneklerinin olmaması alerjik bünyeli bir doktor olarak her zaman  dikkatimi çekti. Bizler geleneksel okul tıbbı uygulayıcısı doktor olarak sadece hastalıkların belirtilerini baskılamaya çalışıyor, hastalıkların gerçek tedavilerini sağlayamıyorduk. Klasik tıp öğretileri içindeki teşhis yaklaşımları ve tedavi uygulamalarının yetersizliğinin verdiği rahatsızlıklarla 2013 yılından itibaren "Tamamlayıcı Tıp" alanlarında çalışmalar yapmaya başladım. Türkiye'de Biorezonans biliminin kurucusu Dr. Zeynep Sümer Karabey'in önderliğinde tamamlayıcı tıpla ve biorezonans sistemi ile tanıştım.

2014 yılında hastalarıma daha güvenli ve etkili gelişmiş tedaviler sunabileceğim özel kliniğimi kurdum. Halen özel kliniğimde hastalarıma şifa sunmaya çalışıyorum.

Evli ve bir çocuk annesiyim.

İletişim: Reşatbey Mah. Atatürk Caddesi Gen iş merkezi Kat: 8 No: 22 Seyhan adana

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.