TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir, kadını güçlendirmek için çalışıyor

Kadının Eğitim Yolu ile Güçlendirilmesi Bilgilendirme ve Farkındalık Oluşturma Toplantısı Adana’da gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2017 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2017 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Büyükşehir, kadını güçlendirmek için çalışıyor

 

ADANA (İLKHABER)-Büyükşehir, dezavantajlı kadınların eğitim yoluyla güçlendirilmesi için Bakanlık ve şehirdeki devlet kurumlarıyla iş birliği yapıyor. 

Kadının Eğitim Yolu ile Güçlendirilmesi Bilgilendirme ve Farkındalık Oluşturma Toplantısı Adana’da gerçekleştirildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı’nca, “Avrupa Yetişkin Öğrenme Gündemi Uygulamaları İçin Ulusal Koordinatörler Projesi” kapsamında düzenlenen “Kadının Eğitim Yolu ile Güçlendirilmesi Bilgilendirme ve Farkındalık Oluşturma Toplantısı” Adana’da gerçekleştirildi. 

Anemon Otel’de gerçekleştirilen ve Amacı; Türkiye’deki dezavantajlı grupta sayılan 24-65 yaş arasındaki en az 10 bin kadının temel yaşam becerilerini, istihdam edilebilirliğini ve eğitim seviyesini yükseltip, hayat şartlarını iyileştirmek olan projenin tanıtımı ve iş birliği yapılacak kurum ve kuruluş temsilcilerinin bilgilendirilmesi, Bakanlık uzmanlarınca ve akademisyenlerce yapıldı. 

Yetkililer 10 bin kadının söz konusu eğitimleri almasının planlandığını ifade ederken, toplantıda Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik hizmetleri ve Bakanlıkla gerçekleştirilebilecek iş birliği konularıyla ilgili bilgi de verildi.

Toplantıda söz konusu bilgilendirmeyi, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni temsil eden Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı Gençlik Merkezleri ve Meslek Edindirme Şube Müdürü Ahmet Küncü ile Adana Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Şube Müdürü Sait Altıparmak yaptı. Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Ünal da, kadınlara yönelik eğitim faaliyetleriyle ilgili bilgi aktardı.

2 YILDA 3 BİN 500 KADINA EĞİTİM

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı Gençlik Merkezleri ve Meslek Edindirme Şube Müdürü Ahmet Küncü, “Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Hobi Kursları kapsamında 2015-2016 yıllarında toplam 3 bin 500 kadına çeşitli dallarda eğitim ve kurs verilirken, 2017’nin ilk üç ayında 800 kadına ulaşıldı” dedi.

Gençlik Merkezlerinde 17 dalda kurs açıldığını ifade eden Ahmet Küncü, İngilizce, Almanca, web tasarım, aşçılık, ahşap boyama, yağlıboya, piyano gibi dalları da içeren konularda eğitim verildiğini açıkladı.

CEZAEVLERİNDEKİ KADINLARA YÖNELİK KURS

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cennet Ünal da, Adana Büyükşehir Belediyesi desteğiyle, cezaevlerindeki kadınlara yönelik mesleki kurslar düzenlediklerini ve kadınların cezaevi sonrası sivil hayata entegrasyonu için gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi aktardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.