TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katlav: Türk kadını siyaset de yapar çocuk da yetiştirir

Cumhuriyet Kadınları Derneği Seyhan Şubesi'nin 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilişinin 82. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği "Siyaset ve Kadın" konulu panele MHP Çukurova Belediye Meclis Üyesi, mimar, ekonomist Ayça Katlav konuşmacı olarak katıldı

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Katlav: Türk kadını siyaset  de yapar çocuk da yetiştirir

ADANA(İLKHABER) - Cumhuriyet Kadınları Derneği Seyhan Şubesi'nin 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilişinin 82. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği "Siyaset ve Kadın" konulu panele MHP Çukurova Belediye Meclis Üyesi, mimar, ekonomist Ayça Katlav konuşmacı olarak katıldı

KADININ TEMSİL ORANI ARTMALI

Milliyetçi Hareket Partisi Çukurova Belediye Meclis Üyesi, mimar, ekonomist Ayça Katlav'ın konuşmacı olarak katıldığı panele BPW, İŞKAD, TOBB, AKDAM yöneticileri ve üyeleri ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilişinin 82. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen panele ilgi yoğunken, panelde "Yerel Yönetimlerde ve Yerel Siyasette Kadın" başlığıyla konuşan Ayça Katlav, Türk Kadını'nın yerel ve ulusal temsil noktasında istenilen düzeyde olmadığının altını çizdi.

ERKEK EGEMEN BİR SİYASET VAR

Türkiye siyasetinde erkeklerin egemen olduğunu ifade eden Katlav, kadınların gerek toplumsa yaşamda gerekse siyasi hayat içerisinde hep mücadele etmek zorunda kaldığını söyledi. Ataerkil toplum yapısının Türk Kadını'nın siyasetten geri durmasına sebep olduğunu ifade eden Katlav, "Türkiye yerel seçimlerin cinsiyet açısından baktığımızda kadınların ulusal temsilden % 4.3 de düşük bir oranda yer aldığını görüyoruz. Eksik temsilcilik az sayıda da yerel yönetimlerde yer alan kadın meclis üyelerinin görünmezlik sendromuna maruz kalmasına sebep oluyor. Bu durumda yerel nüfusun yarısını oluşturan kadınların yerel meclislerde en az % 30 oranında temsil edilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

SÖZLERİNİ ATATÜRK İLE NOKTALANDIRDI

Paneldeki konuşmasının girişinden itibaren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Kadını'na verdiği önemin, Atatürk sayesinde Türk Kadını'nın Avrupalı kadınlardan önce seçme ve seçilme hakkına sahip olduğuna vurgu yapan Katlav, sözlerini Atatürk'ün "Kadınlarımızın genel görev ve çalışmalarında paylarına düşen işlerden başka en önemli en hayırlı en faziletli bir ödevleri de iyi anne olmalarıdır" sözlerinin ışığında "Biz kadınlar siyaset de yaparız vatanımıza milletimize çağdaş nesiller de yetiştirip bırakırız." diye noktaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.