TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eczacı uyarıcıdır

ADEO Başkanı Ecz. Özkan, 54 Eczacı Odası Başkan ve yöneticilerinin katılıp ilaç ve eczacılığın masaya yatırıldığı toplantıda eczacının önemine dikkat çekti:

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Eczacı uyarıcıdır

 ADANA(İLKHABER) - Adana Eczacı Odasının ev sahipliğinde gerçekleşen ve 54 Eczacı Odası Başkan ve Yöneticilerinin katıldığı Türk Eczacılar Birliği(TEB) 40. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantısında İlaç ve eczacılık masaya yatırıldı.

 

Sheraton Grand Adana Otel’de gerçekleştirilen toplantıya TEB Merkez Heyeti, 54 Eczacı Odası Başkan ve Yöneticilerinin yanı sıra CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener, Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, Adana Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse, Adana SGK İl Müdürü Bilal Canbolat, Ecza Kooperatifleri Birliği Başkanı, GEK, EDAK, İSKOP, BEK Başkanları ile Mersin CHP İl Başkanı katıldı.

 

ECZ. ÖZKAN, “ECZACI,DÜNYANIN GİDİŞATINDA SORGULAYICI, UYARICI VE ÖNCÜ OLMALIDIR”

Üç gün boyunca sağlık, ilaç ve eczacılık alanında yaşanan gelişmeleri, sıkıntıları, çözüm önerilerini hep birlikte konuşup, tartışarak sorunlarına çözüm arayacaklarını söyleyen Adana Eczacı Odası(ADEO) Başkanı Ecz. Ersun Özkan, yaptığı açılış konuşmasında şöyle dedi:

“Karşılıklı sorunların içselleştirilerek ortaklaştırıldığı, birlikte mücadele ve dayanışma ruhunun pekiştirilerek üst seviyelere çıkartıldığı platformlardan biri olarak değerlendirdiğimiz 40. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. Görevi halk sağlığı ve insan olan bir meslek grubunun üyesi olarak yaşamak zorunda bırakıldığımız terörü, Suriye ve Irak’ta yaşanan dahil olduğumuz savaşları, 15 Temmuz darbe girişimini ve tüm bunlarla birlikte demokrasi, hukuk ve özgürlükler konusunda da yaşanan sıkıntılarında konuşulması gerektiğine inanıyoruz. Terör ve savaşın daha fazla can almadan biran önce son bulmasını diliyor, kanser hücresi gibi, devletin her kademesine yayılan vatan hainlerinin siyasetten ve bürokrasiden temizlenerek cezalarını çekmelidirler. Bu gün burada mesleğimizi en doğru ve en bilimsel nasıl gerçekleştirir ve geleceğe en iyi nasıl taşırız konusunu konuşacağız. Meslek örgütümüzün diğer sağlık meslek örgütleri ile birlikte sağlık sisteminin akılcı işleyişinde söz sahibi olması yanında, eczacının birer aydın olarak ülkenin ve dünyanın gidişatında sorgulayıcı, uyarıcı ve öncü olması gerekmektedir. Mesleğin ve yaşamın korunmasında, insanı-çevreyi koruyan, toplumsal birliği hedefleyen, ortaklaşmacı bir görev anlayışıyla hareket edilmesi ancak aydın kimliği ile mümkün olacaktır. Bu vesileyle başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Bölgelerarası toplantımızın sonuçları itibari ile mesleğimizde ve birliğimizde yaşadığımız sıkıntıların sona ermesini diliyorum.”

 

ECZ. ÇOLAK, “SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇOK BOYUTLU PERSPEKTİFLER GELİŞTİRİLMESİ ELZEMDİR”

Adana sabahını kana bulayan bombalı saldırıyı şiddetle kınayarak konuşmasına başlayan Türk Eczacılar Birliği(TEB) Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, “Milletçe başımız sağolsun. Biz eczacılar bu hain saldırıyı planlayan ve gerçekleştirenleri lanetliyoruz. İnsanlarımızın sağlık, huzur ve barış içerisinde korkusuzca yaşadığı bir ülke istiyoruz. Zihinlerimizde ve bedenlerimizde patlayan bombalara, şiddete, teröre karşı, bir arada yaşamı inatla savunmaya devam edeceğimizi, kör şiddet ve terör ruhlarımızı asla alamayacaktır. İktisadi toplumsal kalkınmanın temel sac ayaklarından birisi sağlıktır. Dolayısıyla devlet toplumsal kalkınmayı sağlayacak politika ve tedbirleri hayata geçirirken sağlık hizmetlerini iyileştirmesi ve yaygınlaştırılması adına sağlık ve ilaç harcamalarında artış olması kaçınılmazdır. Sağlık ve Sosyal Güvenlik harcamalarının kontrol altına almaya yönelik stratejiler ile ilaç fiyatlandırma ve geri ödeme politikalarının eczane ekonomisinde nasıl tahribatlar yaptığını yaşayarak gördük. Temel meselelerimiz olan birçok sorun önümüzde durmaktadır. Sorunların çözümü noktasında çok boyutlu perspektifler geliştirilmesi elzem meselemizdir.” Diye konuşan Ecz. Çolak, dünyaya, ülkeye, sağlık alanına ve eczacılık mesleğine dair geniş bir değerlendirme yaptı.

Konuşmaların ardından Reçetesiz İlaçlar Mesleki Perspektif Çalıştayı ve Smart Eczane Çalıştayına geçildi. Bölgelerarası toplantının 26 Kasım 2016 Cumartesi gününe kadar süreceği bildirildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.