TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nitelikli yatak sayısı artacak

Adana İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof Dr. Osman Kürşat Arıkan, 4-5 kişilik hasta odalarının gelecek yıl olmayacağını, maksimum 2 kişilik nitelikli odalarda hastaların kalacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Nitelikli yatak sayısı artacak

Nitelikli yatak sayısı artacak


 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof Dr. Osman Kürşat Arıkan, 4-5 kişilik hasta odalarının gelecek yıl olmayacağını, maksimum 2 kişilik nitelikli odalarda hastaların kalacağını belirtti.

Gazetemizi ziyaret eden Adana İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof Dr. Osman Kürşat Arıkan, yazıişleri personeliyle bir araya geldi. Burada kentteki hastaneler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Arıkan, gelecek yıl Mayıs ayında şehir hastanesinin tamamlanacağı müjdesini verdi.

YÖNETİCİSİ BAKANLIK TARAFINDAN ATANACAK

Şehir Hastanesi’nin tamamlanmasıyla Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlanacağını vurgulayan Arıkan, “Fakat değişik bir yönetim yapısı olacak.  Yönetim yapısı tam olarak oturtulmadı bakanlık tarafından. Orayı bir kuruluş şuanda yapıyor. Yöneticisi bakanlık tarafından atanacak. 27 yıl firmaya ait olacak, bazı hizmetler firma tarafından sunulacak ama devlet denetimine tabi olacak. Hastanın cebinden farklı bir ücret çıkmayacak. Orası da bir devlet hastanesi olacak. Hizmetin kalitesi artacak. Kaliteli bir otelcilik hizmeti sunulacak.” dedi.

MAYIS 2017’DE AÇILACAK

Bakanlıkla firma üzerindeki mütabakata göre, 19 Mayıs 2017 tarihinde şehir hastanesinin tamamlanmasının planlandığını işaret eden Arıkan, “Bu süre zarfından hangi hastaneler şehir hastanesine taşınacaklar, nereler taşınmayacak daha tam belli değil. Numune Hastanesi taşınacak onu biliyoruz. 2 hastanemizi taşımakla dolmayacak. Hastanelerden bazı branşları oraya çekeceğiz. Kadın doğum ve çocuk hastanesinden yaklaşık kadın doğumun yarısını, çocuğun yarısını oraya çekeceğiz.” diye konuştu.

NE AMAÇLA KULLANILACAĞI HENÜZ BELLİ DEĞİL

Adana Numune Hastanesi’nin taşınmasının ardından binanın ne amaçla kullanacağının henüz belli olmadığını vurgulayan Arıkan, “Numune Hastanesi taşınacak ama orayla ilgili daha tam bir karar alınmadı. Şehri ilgilendiren bir karar bu. Bu karar mütabakatla istişareyle verilecek bir karar olacak. Hayırlısı olacağını düşünüyorum. Adana’nın doğusunda, güneyinden, batısından gelecek vatandaşların rahatlıkla sağlık hizmetlerine ulaşabileceği  bir alan olacak. “ şeklinde konuştu.

NİTELİKLİ YATAK VE ODA SAYISI OLACAK

Nitelikli, yatak ve oda sayısını arttıracaklarını vurgulayan Arıkan, “Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi içerisine 200 yataklı bir hastane yapılıyor, faaliyete geçecek. Biz nitelikli yatak sayısını yüzde 40’lardan, yüzde 90’lara, 95’lere çıkartacağız. Nitelikli yatak, yada nitelikli oda şu demek bir yada 2 kişilik hasta odaları, her odada tuvalet, banyo, televizyon, dolap ve refakatçi olacak. Adana’da bir sene sonra 3 kişinin, 4 kişinin, 5 kişinin yattığı hasta odaları olmayacak. “ dedi.

BORÇLARI ÖDENDİ

Kapatılan hekim evine ait yaklaşık Bir Milyon 600 bin liralık borç ödendiğinin altını çizen Arıkan sözlerini şöyle sürdürdü; “Hekim evine müfettiş geldi ve zarar ettiği tespit edildi. Müfettiş kararıyla kapatılması uygun görüldü. İçerdeki kişilerin maaşları borçları, piyasaya olan borçlarının hepsi ödendi. Yaklaşık Bir Milyon 600 bin liralık borç ödendi.  Geleceğiyle ilgili yeni gelecek vali beyin, defterdar beyin, bakanlığımızın kararı olacak. Oranın bence ciddi bir tadilattan geçmesi gerekiyor.”

YENİ BİNA ŞİMDİLİK YAPILMAYACAK

Arıkan, Adana Devlet Hastanesi’nin eski yerine şimdilik hastane yapmayı planlamadıklarını sözlerine ekledi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.