TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hızlı sağlık için çaba veriyoruz

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Arıkan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinde, yılda 7,5 milyon insana sağlık nizmeti verdiklerini söyledi:


Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hızlı sağlık için  çaba veriyoruz


 

 

 

 

ADANA(İLKHABER) - Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, bölgede en çok kalp ve damar hastalığından kaynaklı ölümler gerçekleştiğini belirtti.
 Basın Danışmanı Deniz Er’le birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaretinde Başkan Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter M. Ömer Üney ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özke’yle sohbet eden Arıkan, kamuoyunu hastalıklar konusunda bilgilendirmeye özen gösterdiklerini söyledi.


Tüm vatandaşlara eşit ve hızlı sağlık hizmeti üretmek için çaba sarf ettiklerini anlatan Arıkan, Adana’daki kamu hastanelerinde bir yılda 2.5 milyonu acil olmak üzere toplam 7.5 milyon hastaya sağlık hizmeti verdiklerini kaydetti. 


Son yıllarda sık görülmeye başlayan kanserde erken teşhisin önemini anlatan Arıkan, “Kanserde erken teşhis hayat kurtarır. Erken tanı konulduğunda kanser hastalığı tedavi edilebiliyor. Vatandaşlarımızın sağlık kontrollerini aksatmamasını öneriyoruz. 40-45’li yaşlardaki kadınlarda özellikle meme ve rahim ağzı ile erkeklerde kolon kanseri riskini önlemek adına sağlık kontrolünden geçmeleri gerekiyor” dedi.


Bölgede en çok ölüm nedeninin kalp ve damar hastalıklarından kaynaklandığını vurgulayan Arıkan, Adana’daki tüm kamu hastanelerinde ödüllü sigarayı bırakma kampanyaları düzenlediklerini dile getirdi.


BÖLGEDEKİ İLKLER


Yine bölgemizde inme (felç) ölümlerinin diğer bölgelere oranla daha sık görüldüğüne işaret eden Arıkan, “Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde faaliyete giren inme merkezi bölgemizdeki kamu hastanelerinin ilk ve tek merkezi olma özelliğini taşıyor. İnme konusunda da vatandaşlarımızın bilinçli olması gerekiyor. Bu hastalıkta ilk 5 saat çok önemli” diye konuştu.

 Bölgede yine kamu hastaneleri arasında ilk olma özelliğiyle robotlu cerrahi cihazıyla hizmet verdiklerini vurgulayan Arıkan, robotlu cerrahi ile çok önemli hastalıklarda önemli kolaylıklar ve iyileştirmeler sağladıklarını dile getirdi. Arıkan, kanser haftası nedeniyle farkındalığı artırmak için erken teşhisin önemini anlatan afiş ve bilboard çalışmalarının yanı sıra müzik dinletileri, seminer ve konferanslar düzenlediklerini, kamu hastanelerinin tüm branşlarda uzman doktor barındırdığını sözlerine ekledi.


ESENDEMİR: “HALKIMIZI BİLİNÇLENDİRELİM”


Ziyaretinden dolayı Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan ve Deniz Er’e teşekkür eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise kamu hastanelerinde görevli doktorların ÇGC toplantı salonunda belirli periyodlarla kamuoyunu hastalıklara karşı bilinçlendirmeye çağırdı.

Esendemir, “Halk sağlığını yakından ilgilendiren konularda cemiyetimiz çatısı altında toplantılar gerçekleştirmekten sevinç duyarız” dedi. Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, Esendemir’in bu çağrısına teşekkür etti ve gerekli girişimleri başlatacaklarını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.