TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana sağlık üssü olacak

Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Arıkan, MÜSİAD toplantısında şehir hastanesinin açılmasının beklendiğini söyledi:

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2015 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2015 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana sağlık üssü olacak

Adana sağlık üssü olacak

 

ADANA(İLKHABER) - Müstakil  Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi üyeleri Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan'la Yüreğir Vizyon Restaurant’ta sabah kahvaltısında bir araya geldi.

MÜSİAD Adana Şubesi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda,  Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan Adana’da sağlık hizmetlerinin ve kamu hastanelerinin genel durumu  hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, burada yaptığı konuşmasında  Adana bölgesinde Kamu Hastaneler Birliğine bağlı il genelinde 11 devlet hastanesi ve 1 ağız ve diş hastalıkları hastanesinin kaliteli hekim ve yardımcı sağlık personel gücüne, fiziki ve  yüksek teknolojik donanımlara sahip olduğunu belirtti. Genel Sekreterlik olarak yatırımları titizlikle takip ettiklerini ve şehir hastanesinin açılmasıyla beraber Çukurova Bölgesi’nin sağlık üssü olacağını kaydetti.

MÜSİAD üyelerinin sorularını da cevaplayan Arıkan, bölgede kamuda sadece Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan Da Vinci Ameliyat Robotu ve Yürüme Robotu ile özellikli sunulan sağlık hizmetleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

MÜSİAD Adana Şube Başkanı Suat Yahşi de, “Sağlık hizmetlerinde son 15 yıl içerisinde devrim niteliğinde gelişmeler oldu. Bu gelişmelerden dolayı bir vatandaş olarak sağlık manasında kendimizi daha güvende hissediyoruz. Özellikle sağlık alanında yurt dışıyla yarışır düzeye gelindi. Adana’da kamuya ait sağlık kuruluşlarının artık ilimizle sınırlı kalmayıp bölgeye hatta bölgemize yakın sınır ülkelerine de hitap ediyor.” dedi.

Toplantı sonunda MÜSİAD Başkanı Suat Yahşi, günün anısına Adana KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.