TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıkta randevu hattı ücretsiz

Adana İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, Sağlık Bakanlığı Randevu hattı olan 182’yi her aramada randevu alan hastadan 4 TL para kesileceği yönünde ki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2015 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2015 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sağlıkta randevu hattı ücretsiz

Sağlıkta randevu hattı ücretsiz

 

 


Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adana İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, Sağlık Bakanlığı Randevu hattı olan 182’yi her aramada randevu alan hastadan 4 TL para kesileceği yönünde ki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

 

Bazı internet sitelerinde yapılan açıklamalarda Sağlık Bakanlığı Randevu hattı olan 182’yi her aramada randevu alan hastadan 4 TL para kesileceği yönünde bilgiler yer aldı. Yaşanan bu durum vatandaşları tedirgin etti. Konuyu Adana İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan’a sorduk. Arıkan, böyle bir para kesintisinin söz konusu olmadığını söyledi. Yapılan haberlerin asılsız olduğuna dikkat çeken Arıkan, zaten 182 hattı hastane randevu uygulaması ile hastaları randevulu muayene sistemine özendirmeyi planladıklarını ve hastaların hastaneye geldiklerinde fazla beklemeyip hemen muayene olmalarını sağlamalarını amaçladıklarını aktardı. Arıkan sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Randevulu muayene sistemine özendiriyoruz hastaları ki, hastalarımız fazla beklemesinler, geldiklerinde hemen muayenelerini olsunlar ve gitsinler istiyoruz. Bazen hasta geliyor, 15 gün sonra tekrar gelmesi gerekiyor. Randevuya çağıracağız. Biz hastanın randevusunu oradan alıyoruz.  Veri giriş elemanız randevu bilgilerini alıyor. Hastaya diyoruz ki, 15 gün sonra şu saatte senin randevunu aldık, o saatte gel diye. 4 TL kesinti yapıldığına dair haberler asılsızdır,  söz konusu bile değildir. Merkezi randevu sisteminden randevu alıp gelen o kadar ciddi sayıda hastamız var ki. Ama insanlar belki şununla karıştırıyor olabilirler. Hastanelerden hizmet alan hastaların verdikleri katkı payları var. Onunla karıştırıyor olabilirler. Ama merkezi hastane randevu sisteminde böyle bir ücret uygulaması yok. “

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.