TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ev kadınlarına “Sosyal Güvence” müjdesi!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş, beraberinde Mardin Eski Milletvekili Muzaffer Akman’ın oğlu Mehmet Yücel Arıkan ve beraberindeki heyet ile gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2015 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2015 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ev kadınlarına “Sosyal Güvence” müjdesi!

  Ev kadınlarına “Sosyal Güvence” müjdesi!

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş, beraberinde Mardin Eski Milletvekili Muzaffer Akman’ın oğlu Mehmet Yücel Arıkan ve beraberindeki heyet ile gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Gazetemiz haber merkezi personeli ile görüşen Beştaş merak edilen soruları yanıtladı.

Aslen Mardin’in Derikli olan, 25. Dönem HDP Adana Milletvekili Adayı olan Meral Danış Beştaş, 7 Haziran seçimleri konusunda HDP olarak çalışmaları hakkında bilgiler verdi. HDP’ye halkın yoğun teveccühü ile karşılaştıklarını anlatan Beştaş, partilerinin hiç bir dil, din, ırk gözetmeden herkesi kapsadığının altını çizdi. Kendisinin 2009 yılından beri aktif siyasette olduğunu aktaran Beştaş, mesleğinin hukukçu olduğunu Avrupa İnsan Hakları Mahkesi’nin Türkiye’yi kadına yönelik şiddetten mahkum ettiği ve ilk kez kadına yönelik ayrımcılık uygulandığına karar verdiği Nahide Opuz’un kararında, Opuz’un avukatı olduğunu belirtti.

268 KADIN ADAY VAR

Partilerinin kadın özgürlüğünü en öne koyduklarını ifade eden Meral Danış Beştaş, 268 kadın adayları olduğuna dikkat çekerek, kadınların eşit temsilini her alana taşımayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye’de kadın hakları  sorunu olduğunu savunan Beştaş, “Evrensel sorun bu. Eşitlik nasıl sağlanabilir. Kadınların hayatın her alanında bulunması gerekli. Ayrımcı tutumların kaldırılması gerekiyor. Bizde kadın eş başkanlık sistemi uygulanıyor. Bu sadece partilerimizde değil sivil toplum kuruluşlarında, belediyelerimizde ve bir çok alanda kadınlarımıza eş başkanlık verildi. Kadına yönelik şiddet konusunda ciddi oranda bir artış yaşanıyor: Ancak devlet tarafından yapılan açıklamaları pek gerçekçi bulmuyorum. Kadın sorunun çözümünün siyasette olduğunu düşünüyorum.” dedi.

EV KADINLARINA SOSYAL GÜVENCE

Seçim bildirgelerin de gerek yargı, gerek idare anlamında önemli gelişmelerin bulunduğu aktaran Beştaş, iktidara gelmeleri durumunda ev kadınlarına yönelik ciddi açılımların bulunduğu öne sürdü. Ev kadınlarının sosyal güvence altına alınacağını ve emeklilik haklarının getirileceğini ifade eden Beştaş, “Ev kadınları evde sürekli ev işleri ve benzeri konularda çok yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Ev kadınlığı zordur. Onlar dışarıda çalışmasalarda durumlarını bizler biliyoruz. Bunun için ev kadınların sosyal güvence altına alınması yerinde bir karar olacaktır. Mahallelerde çalışan kadınlarımız için 24 saat açık kreşler açacağız” diye konuştu.

DİK DURUŞ SERGİLEDİ

Seçim barajı konusunu değerlendiren Beştaş, seçim barajının 12 Eylül döneminden kalma, ne siyasette, ne de ahlakta yeri olmayan bir durum olduğunu belirtti. İktidarın hak etmediği vekillikleri  almak için bu barajı ortaya koyduğunu savunan Beştaş, “Ancak  biz geldiğimizde bu barajı kaldıracağız. Biz baraj sorunu olduğumuzu hiçbir zaman düşünmedik. AK Parti ve diğer partilerden partimize tercih edenler oldu. Bu  adaylarımızında HDP’ye diğer partilerden oy getireceğine inanıyoruz. Mersin adayları olan Dengir Mir Mehmet Fırat’ın kürt meselesi ve anadilmeselesi nedeni ile AK Parti’yle örtüşmediği için dik duruş sergileyerek partiden ayrıldı. HDP’ye geldi. Kendisi deneyimli bir politikacıdır. “ ifadelerini kullandı.

KİMSENİN BURNUNUN KANAMAMASINI İSTİYORUZ

İktidarın çözüm süreci konusunda maskesinin düştüğünü savunan  Beştaş, “Roboski katliamı ortada, Kobani konusu varken çetecileri destekledi. Dini istismar ettiler. Bizler hertürlü istismara karşıyız. Seçim süreci ve sonrasında kimsenin burnunun kanamamasını istiyoruz. Ağrı olayı yaşandı. Bu bir devlet provakasyonuydu. “ dedi.

HDP TÜRKİYE’NİN MOZAİĞİ

HDP’nin Türkiye mozaiğini ortaya konduğunu vurgulayan Meral Danış Beştaş, hiç bir dil, din, ırk gözetmeden herkesi kapsadığını yineledi. Hak ve özgürlükler anlamında HDP olarak  bütün insanların eşit olduğunu savunduklarını belirten Beştaş,  “Biz ilkerimizden hiçbir zaman taviz vermedik ve vermeyiz temel hak ve özgürlükler konusunda. “ şeklinde konuştu.

İŞÇİ VE EMEKLİLERE MÜJDE

İşçi ve emekliler konusunda da seçim bildirgelerinde ciddi anlamda düzenlemelerin yer aldığını anımsatan Beştaş, “Emekliler işçilerin aldıkları maaşlar ortada. Bizler en düşük asgari ücretlinin maaşını 1800 TL yapacağız.Emeklilerinde maaşlarının 1800 TL’olacak. Adana eskiden tarım memleketi idi. Ancak tarımdan eser kalmadı. Tarıma dayalı sanayiler konusunda ciddi  hazırlıklarımız var. İnsanların refahı, mutluluğu için HDP’ye oy vermelerini istiyoruz. Biz tüm insanların partisiyiz. Hiçbir ayrım gözetmeden herkesin oyuna talibiz.” dedi.

HAZİNE YARDIMI ALMIYORUZ

Adana’dan bu dönem en az 3 millet vekili çıkartacaklarını, bu sayının 5’de yükselebileceğini bildiren Beştaş,bunun çin yoğun bir şekilde çalıştıklarını anlattı. Kendilerinin hakın partisi olduğunu anımsatan Beştaş, “Biz tek kuruş hazine yardımı almıyoruz. Kendi olanaklarımızla seçim çalışmalarımızı yürütüyoruz. Halkın öz gücüne adalet duygusuna  güveniyoruz. ‘Yeni Yaşam Çağrılarımız’ var. “ ‘Demokratik Değişim, Barışçı Türkiye’ hedefinin toplumda önemli bir karşılık bulduğu açığa çıkmıştır. Türkiye halklarının kendi geleceği için karar verme zamanı. Ya tek adam rejimine doğru gidecek ya da herkesin birlikte eşit yaşadığı bir düzeni tercih edecekler." dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.