TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

METEOROLOJİ ÇALIŞANLARININ SORUNLARI ANLATILDI

Dünya Meteoroloji Günü’nde meteoroloji çalışanlarının sorunları ile ilgili basın açıklaması yapıldı. BES Adana Şubesi tarafından yapılan açıklamaya sendikalarına üye meteoroloji çalışanlarıda katıldı. BES Adana Şube Başkanı Sabahat Mutluay yaptığı açıklamada, tatil günleri de dahil gece gündüz demeden tüm sektörler ve vatandaşlar için can ve mal güvenliği, hayat kalitesini arttırıcı kesintisiz hizmet üreten meteoroloji emekçilerinin açlık sınırına yakın bir maaşla yaşadığını söyledi. Mutluay, çalışanların ücretlerinin her geçen gün düştüğünü ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2015 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2015 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
METEOROLOJİ ÇALIŞANLARININ SORUNLARI ANLATILDI

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Dünya Meteoroloji Günü’nde meteoroloji çalışanlarının sorunları ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

BES Adana Şubesi tarafından yapılan açıklamaya sendikalarına üye meteoroloji çalışanlarıda katıldı. BES Adana Şube Başkanı Sabahat Mutluay yaptığı açıklamada, tatil günleri de dahil gece gündüz demeden tüm sektörler ve vatandaşlar için can ve mal güvenliği, hayat kalitesini arttırıcı kesintisiz hizmet üreten meteoroloji emekçilerinin açlık sınırına yakın bir maaşla yaşadığını söyledi. Mutluay,  çalışanların ücretlerinin her geçen gün düştüğünü ileri sürdü.

Meteooroloji çalışanlarının fazla mesai ve nöbet adı altında çalıştırılmalarının karşılığında fazla mesai ödenmediğini öne süren Mutluay, mesai ücreti ile birlikte kaldırılmış olan arazi tazminatının, bayramlarda ve resmi tatillerde nöbet ücretinin ödenmesi gerektiğini aktardı. Radiosonde rasatı yapan personele iş güçlüğü zammı yapılmasını talep ettiklerini dile getiren Mutluay, vardiyalı çalışan personele yıpranma payı, döner sermaye gelirlerinden ve reklam gelirlerinden personele pay ayrılması, servis ve yemek taleplerinin karşılanması ve her türlü ek ödemenin emekli maaşına, esas kazanca eklenmesi gerektiğini aktardı.  

Avrupa’da sivil havacılıkla ilgili gelirleri kontrol eden EUROCONTROL teşkilatının tazminat gelirlerinden meteoroloji emekçilerinin de pay alması gerektiğini ifade eden Mutluay, “Devlet Hava Meydanları İşletmesi ‘2012 yıldında çıkarılan havacılık tazminatına ilişkin kanun ve Yüksek planlama kurulu kararı gereğince Eurocontrol gelirlerinden bir kısmını çalışanlara havacılık tazminatı olarak vermektedir” dedi. Mutluay, meteoroloji emekçilerinin de bu paydan alması gerektiğini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.