TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mescid-i Aksa saldırıları kınandı

Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırılar Adana’da okunan Kuran’ı Kerim ve dualarla kınandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2014 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2014 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mescid-i Aksa saldırıları kınandı


 

 

 

Adana’da Cuma namazına müteakiben Kemer altı Camii önünde toplanan Adana Sivil Toplum Platformu üyeleri ellerinde Türk Bayrağı ve Filistin Bayrakları ile eylem yaptı. “Mescid-i Aksa Onurumuzdur” pankartı taşıyan grup adına basın açıklaması yapan Ali Aygün, Çarşamba günü 100 Yahudi'nin Mescid-i Aksa avlusuna girişine izin verilmesinin ardından çıkan çatışmada 27 kişinin yaralandığını aktardı.

 

Bayram BULUT

 

ADANA (İLKHABER) Adana Sivil Toplum Platformu üyeleri tarafından İsrail'in Mescid-i Aksa saldırıları dualarla protesto edildi.

 

Adana’da Cuma namazına müteakiben Kemer altı Camii önünde toplanan Adana Sivil Toplum Platformu üyeleri ellerinde Türk Bayrağı ve Filistin Bayrakları ile eylem yaptı. “Mescid-i Aksa Onurumuzdur” pankartı taşıyan grup adına basın açıklaması yapan Ali Aygün, Çarşamba günü 100 Yahudi'nin Mescid-i Aksa avlusuna girişine izin verilmesinin ardından çıkan çatışmada 27 kişinin yaralandığını aktardı. İsrail askerlerinin 1967 yılından bu yana ilk kez Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar ilerleyerek Kıble Mescidi'nin içinde mihrab ve miberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girdiğini dile getiren Aygün, mihrabı kırmaları ve Kur'an-ı Kerimler'i yere düşürmelerinin akabinde Mescid-i Aksa'da çatışmalar başladığını savundu. Aygün, Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak için bu Cuma ve işgal sürerse her Cuma bütün Müslümanlar için 'Öfke Cuma'sı olması gerektiğini anlattı.

 

 Kudüs şehrinin tarihte olduğu gibi bugün de Müslümanlar'ın bir aynası olduğunu belirten Aygün, "Dolayısıyla bu mukaddes şehrin ve o şehrin bağrında barındırdığı kutsal mirasın Siyonistler'in işgali altında olmasından bütün Müslümanlar'ın rahatsız olması gerekir. Mescid-i Aksa'ya geçmişte benzerlerinden daha gaddarca ve zalimce saldıran Siyonist İsrail şunu bilsin ki katletmek ve saldırılarla hiçbir yere varamazsın. Bu işgal, saldırı ve katliamlar inşallah onların sonunu getirecektir. Müslümanlar'ın, kutsalları için tek yürek ve tek bilek olma zamanları çoktan geldi ve geçti." ifadelerini kullandı.

 

Aygün’ün konuşmalarının ardından Kuran’ı Kerim okunarak, dualar edildi. Protesto eylemine çok sayıda kadın ve çocuklarda katıldı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.