TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çin'de kurulacak uydu şehirde Türk doğaltaşı işlenecek

Egeli ihracatçıların Çin ile yaptığı anlaşma kapsamında, Tianjin kentinde kurulacak olan 500 bin kişilik uydu şehirde Türk doğaltaşı kullanılacak

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2014 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2014 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çin'de kurulacak uydu şehirde Türk doğaltaşı işlenecek

AYDIN (İHA) -Türkiye’nin doğaltaş ihracatında en büyük pazarı olan Çin Halk Cumhuriyeti’nde yeni şehirler Türk doğaltaşı ile donatılıyor. Pekin’e 90 kilometre mesafedeki 18 milyon nüfuslu Tianjin’de 500 bin kişinin yaşayacağı yeni bir uydu şehir kuruluyor.
  Tianjin Belediye Başkanı’nın davetlisi olarak Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Maden İşleri Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Erdoğan ve Maden İşlere Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Eyüp Yadigar ile birlikte Tianjin’e giden Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, Tianjin Belediye Başkan Yardımcısı Lv Fuchun ile 150 milyon dolar değerinde 2 milyon metrekarelik Türk doğaltaşının yeni kurulacak uydu şehirde kurulması ile ilgili anlaşmaya vardıklarını ve protokol imzaladıklarını kaydetti.
  Tianjin’de ultra modern bir uydu şehir kurulacağını anlatan Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Erdinç, Tianjin Belediye Başkan Yardımcısı Lv Fuchun ile daha öncesinden görüşmeler gerçekleştirdiklerini, uydu şehirde inşa edilecek, konutlar, iş merkezleri, alışveriş merkezleri, rezidanslar, finans kuruluşları, otellerin yapımında Türk doğaltaşlarının kullanılması ile ilgili son noktayı ise Xiamen Stone Fair 2014 nedeniyle Çin’e gittiklerinde koyduklarını ifade etti.
  Türkiye’nin Çin’e gerçekleştirdiği 3.5 milyar dolarlık ihracatın yüzde 70’ine tekabül eden 2 milyar 450 milyon dolarlık kısmının madencilik sektörü tarafından gerçekleştirildiğini dile getiren Erdinç, “Türkiye’nin Çin’e yaptığı 2 milyar 450 milyon dolarlık maden ihracatının yüzde 40’ı doğaltaş sektörü tarafından yapılıyor. 2013 yılı sonunda 982 milyon dolar olan Çin’e doğaltaş ihracatımızın 2014 yılında 1.2 milyar dolara çıkmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
  Çin’in Xiamen şehrinde 6-9 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen Xiamen Stone Fair 2014’e Ege İhracatçı Birlikleri Milli Katılım Organizasyonu ile 67 firma katılırken, 70 civarında Türk firması da bireysel olarak katılım göstermişti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.