TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Espinoza: Özgürlükler adına olumlu adımlar atılıyor

ABD Adana Konsolosu John Espinoza, güvenlik tedbirleri kapsamında izinli olarak başka şehir ya da ülkelere gitmelerine müsaade edilen Adana'daki konsolosluk çalışanlarına dönük “izin” uygulamasının kaldırıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Espinoza: Özgürlükler adına olumlu adımlar atılıyor

 
  ADANA (İHA) -   Konsolos Espinoza, Basın Ateşesi Susan Wilson’un da hazır bulunduğu sohbet toplantısında basın temsilcileri ile bir araya geldi. Gazetecilerde Türkiye ve dünya gündemine ilişkin görüş alışverişinde bulunan Espinoza, Türkiye’de ilköğretim okullarında her sabah okutulan andımızın ve TBMM’de başörtüsü yasağının kaldırılmasının özgürlükler adına olumlu adımlar olduğunu ve desteklediklerini söyledi. Espinoza, “Din özgürlüğü önemlidir. İnsanlar dini inançlarını giyinerek de ifade edebilmelidir” dedi.
  Türkiye’nin Çin’den füze savunma sistemleri almasına karşı olduklarını hatırlatan Espinoza, “Çin’den savunma sistemi alınması konusunda endişeliyiz. Çünkü NATO sistemleri ile uyumlu değil. NATO ittifakını korumak için sistemleri entegre uyum için olması önemli. Savunma sistemi Çin’den alınırsa uyum sorun olur ve bu durum problem yaratır. Bunu en üst düzeyde Türk yetkililere ilettik” dedi.
  Suriye’de kimyasal silah bulunan 23 noktadan 21’ine ulaşıldığının ve BM heyeti tarafından teyit edildiği, ikisine ise güvenlik sebebiyle gidilemediğini kaydeden Espinoza, kimyasal silahların yok edilmesiyle ilgili son durumun 15 Kasım’da yapılacak toplantıda ele alınacağını söyledi.
  Espinoza, tehdit algısı sebebiyle başka şehir veya ülkelere gitmelerine izin verilen ABD’nin Adana Konsolosluğu’ndaki sivil memurların izinlerinin kaldırıldığını, uygulamaya da son verildiğini açıkladı.

  MÜLTECİ AKININA UĞRAYAN ÜLKELERE YETERLİ DESTEK VERİLMEDı
  Suriye’deki iç çatışmalardan kaçan mültecilerin başta Türkiye olmak üzere Lübnan, Ürdün, Irak gibi komşu ülkelere akın ettiğine dikkat çeken Espinoza, mültecilerin yükünü taşıyan bu ülkelere yeterince yardım edilmediğini kabul etti. Espinoza, Suriye ile ilgili Amerika’nın bugüne kadar 1 milyar Dolar yardım ve destek sağladığını kaydetti.
  Suriye’de Esad rejimine karşı duruşlarının baştan beri net ve kesin olduğunu, herhangi bir değişiklik, geri adımın da söz konusu olmadığını vurgulayan Espinoza, “Esad’a Suriye’de artık yer yok. O ve etrafındaki yakın çevresi tüm meşruiyetini kaybetti. Umarım ki Cenevre’de yapılacak toplantıda geçici bir hükümete yer verilir. Bizim Esad ve yakın çevresindekileri desteklememiz söz konusu olamaz” dedi.
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.